Säfsenbloggen

21 april, 2017 - 14:52
Amelie

Hej! Amelie från skidskola och aktivitet här. Först vill jag börja med att tacka för en helt otrolig säsong. Säsongen har bjudit på god mat från restaurangen, mycket härlig skidåkning, finfint väder med snö och sol, goa och glada gäster samt många glada skratt och fina semesterminnen. För snart en vecka sen packade vi ihop vintersäsongen 16/17 och vilken avslutningshelg vi hade. Påskhelgen bjöd på otroligt fint väder. Vi startade helgen med att vakna upp till ett vitt vinterlandskap, det hade kommit upp till 2 decimeter (!!) snö under natten till fredagen. Detta innebar att föret i backarna blev helt magiskt, och inte nog med det häslade vår kära vän solen på under resten av helgen. Förutom fina backar och bra väder letades det påskägg i backen, det dök upp alla möjliga snygga utklädnader som skulle delta i årets maskeradslalom och vi hade även en Small Big Air tävling där man fick chans att hoppa och trixa och visa sina bästa trix för en stor publik. Vi kunde helt enkelt inte haft ett bättre avslut på säsongen. Tusen tack för den här säsongen!

 

Även om det känns lite vemodigt att vintersäsongen nu är slut, betyder det ändå att det är dags för en ny barmarkssäsong! Snön smälter sakta men säkert bort och istället tittar små gula tussilagos upp ur marken, då är det vår på riktigt. Nu när vi packat ihop vintern är det bara att ladda om batterierna och börja förbereda för en härlig barmarkssäsong. Idag har jag och Ulf från vaktmästeri varit ute och satt upp frågorna på Naturstigen. Naturstigen är en kortare led på ca 3-4km som och längs med leden sitter ett tiotal informationstavlor med fakta och frågor om djuren i skogen. Personligen tycker jag att ett av de bästa vårtecknen på Säfsen är när Naturstigen kommer upp. I övrigt preppas det för fullt med att bestämma menyer i restaurangen samt aktivitetsutbud, cyklarna dammas av, lederna röjs iordning - vi gör helt enkelt en rejäl vårstädning på Säfsen där vi städar ur vintern och gör plats för vår, sommar och höst. Även om skidåkning och snö är något av det bästa jag vet på vintern, är sol och bad, mountainbiking och paddling något av det bästa jag vet på vår och sommaren. Jag är så redo för att sopa fram våren och fortsätta förbereda och fixa för att vi ska få en så bra barmarkssäsong som möjligt!

 

Ha en härlig helg!

/Amelie på aktivitet

0
13 april, 2017 - 15:14
Eric
0
13 april, 2017 - 07:44
Sandra

Hej! Sandra ifrån skidskolan är tillbaka här igen och denna gången tänkte jag berätta för er om en av mina bästa vänner, Filurius.

Här i Säfsen bor en älg och inte vilken älg som helst utan en som är klädd i röd tröja, blå byxor och kallar sig för Filurius. Ni vet den älgen som åker runt på ett par skidor i Solbergets pister eller springer runt uppe på Hyttan och hittar på en hel del galna påhitt. 

Filurius är personalens goda vän. Han är en sådan som älskar kramar och high-fives och delar mer än gärna ut sådana till alla vänner som han möter på Säfsen. När han inte har fullt upp ute i skogen kan man hitta honom med ett par skidor under klövarna. Filurius tar ibland med sig en av skidlärarna och anordnar en aktivitet som vi kallar för Skid- och Busklockan uppe på berget. Han promenerar upp till Skidskolans hus, tar med sig alla barn han hittar och gör något galet upptåg i kidsområdet eller tar sittliften och beger sig upp till toppen. Några favoriter under Skid- och Busklockan är high-fivetåg, Filurius race, människoslalom och godisregn. 

En annan Filurius favorit är hans disco som går av stapeln inne i Smedjan bar. Efter backen har stängt kan man på utvalda dagar bege sig dit för att shakea loss sin sista energi tillsammans med Filurius på hans disco. Du har väl kikat in Filuriusmovesen?

När Filurius inte håller i Skid- och Busklockan eller discot så kan man ändå möta honom uppe på Hyttan. Ibland dyker han upp där bara för att få säga hej, krama om alla barn och köra kurragömma tills man inte orkar mer. När Filurius pannkakssug blir för stort beger han sig tillbaka hem men aktivitetsledarna stannar kvar oh leker vidare med barnen. Den aktiviteten kallar vi på Säfsen för Filurius på Hyttan.

Har ni missat någon av Filurius aktiviteter eller känner er sugna på att vara med?

kolla in vårt veckoprogram för dag och tid när man kan få träffa vår lurviga vän!

 

P.s. Glöm inte Filurius extraaktiviteter under påskhelgen!

 

LÅNGFREDAGEN - 12.00 Skid- och Busklockan, jakten på påskäggen i skidområdet

                          - 18.00-20.00 Filurius på Hyttan med påskpyssel

PÅSKAFTON - 12.00 Maskeradslalom i skidområdet, bra vinster utlovas!

                    - 18.00-20.00 Filurius på Hyttan med påskpyssel

PÅSKDAGEN - 12.00 Small big air tävling i skidområdet. Alla är vamrt välkomna att vara med och tävla!

 

Ha en fin påskhelg så ses vi kanske i backarna!

0
11 april, 2017 - 10:51
Carolina

God morgon!
Dags för sista veckan på denna vintersäsongen. Vi är laddade till tusen och ser fram emot påsk och säsongsavslutning. Det kommer bjudas på massor av skidåkning, påskpyssel, påskbuffé och aktiviteter för hela familjen. Vi ses väl? 

Vädret 
Strålande sol och blå himmel, +2 grad.

Snöläget
Vi har 12 nedfarter öppna och snötillgången ser fortfarande bra ut trots mildare väder. Tack vare det kalla vädret tidigare under säsongen har vi kunnat lagt massor av snö så att vi med säkerhet kommer ha bra skidförhållanden ända fram till säsongens sista dag 17/4. Dessutom har vi fortfarande kalla nätter, vilket ger bra förhållanden i skidbackarna. Vi har över 35 cm snö i skidområdet.

Öppna nedfarter/lifar
12 nedfarter öppna och 6 liftar samt våra 2 parker Lekparken och Folkparken

Längdspår
Tyvärr har vi inga längdspår kvar då vi enbart har natursnö i dessa och pga det milda vädret har de töat bort.

Erbjudande boende
Påskhelgen från 699 kr
April bjuder på säsongens härligaste dagar. Dagarna blir längre och ljusare vilket betyder mer tid i skidområdet. Kom och fira påsken hos oss, det kommer finnas massor av roliga familjeaktiviteter, skidåkning, afterski, barndisco, påskbuffé i Hyttan Kök & Bar och såklart SLUTREA i vår sportshop.

Boende i vår stugby
Timmerstuga 6 bäddar i våningssäng, 699 kr/natt
Timmerstuga 4+2 bäddar med bastu, 899 kr/natt
Timmerstuga 10+2 bäddar med bastu, 1199 kr/natt

Spana in påskprogrammet här!

Dessutom:
Köp till städning på ditt boende så bjuder vi på natten mellan sön-mån, helt utan kostnad!
Gratis skidtest i skidområdet
Försäljning av begagnad hyrutrustning

Fira påsken och säsongsavslutningen med oss. Boka på 0591 77 50 00!

Välkomna till en fartfylld säsongsavslutning!
 

Ha en bra dag!
// Carolina

0
6 april, 2017 - 15:43
Eric
0