Säfsenbloggen

31 maj, 2017 - 09:16
Hanna

Psst... Visste du om att Säfsen har alla förutsättningar att vara den perfekta platsen för just din stora dag? Med fantastiska miljöer och proffsig personal har vi genom åren blivit vana arrangörer av i stort sett allt från bröllop och svensexor till dop och barnkalas. Produkter vi erbjuder är bland annat att knyta banden på vår alldeles egna ö och därefter skåla i champagne - samtidigt som ni färdas med vår flotte runt ett glittrade Säfssjön. Andra aktiviteter inkluderar middagar uppe på Solbergstoppen, Myrholmens 5-kamp för både stora och små, matlagning i vildmarken och vinprovning med restaurangens sommelier. Eller varför inte låta barnen firas med vattenkrig, disco i ett hav av ballonger och avslutningsvis spökvandring vid mörkrets infall? Bli heller inte förvånade om Filurius skulle dyka upp och bjuda in till fler galna uppståg!

Varmt Välkomna! 

0
23 maj, 2017 - 11:23
Carolina

Solen lyser med sin närvaro och naturen blir grönare och grönare för varje dag. Bästa tiden för utomhusaktiviteter är nu.

Vad händer hos er just nu? 
Det är verkligen full fart just nu. Konferenser, skolklasser och privatpersoner löser av varandra under veckorna. Fokus aktiviteter ute i naturen och tillsammans såklart. Tjärnarna fylls på med fisk löpande nu under hela barmarksässongen och alla våra MTB-leder har gåtts igenom så nu är de fräscha och uppdaterade både med skyltning och röjjning. Nu kliver vi in på vandringslederna, de ska också få sig en genomgång så de är i toppskick. 

Hur ser fisket ut? 
Det blir varmare i luften för varje dag och fiskarna börjar vara riktigt på hugget. Tips! Majatjärn och Säfstjärn erbjuder bra fiske just nu, dessutom finns grill och lekplats i närheten så hela familjen kan delta. Fiskekort går bra att köpa i receptionen på Hyttan. Ädelfiske 100 kr/fiskespö & dag.

Hur är Hyttan Kök & Bar öppet? 
De har öppet fredag-lördag kväll ända fram till v26. Från v.27 kliver de upp på sommaröppet med flera dagar i veckan. Det kommer att serveras god mat med inslag av vilt, bär, fisk och svamp. Menyn kommer varieras av buffé och a la carte. Kontakta receptionen för att se vad som serveras under er vistelse och boka bord.

Går det att hyra utrustning hos er? 
Självklart, hos oss kan man hyra allt man behöver för sin utflykt. Cyklar, båtar, kanoter och mycket mer. Under våren hjälper receptionen till med uthyrningen. Tips! För att allt ska gå så smidigt som möjligt, förboka gärna det ni önskar hyra så ordnar vi så att det finns klart när ni kommer till Säfsen. 

Aktuellt erbjudande på boende
Just nu har vi en "boka-tidigt-kampanj sommarlov", den funkar precis likadant som under vintern. Dvs få 10% av bokningsvärdet att handla annat för på plats i Säfsen. 
Fram till och med den 31/5 får du 10% Boka-Tidigt-Bonus på hela värdet av din bokning. Bonusen betalar du med på plats i Säfsen. Du får bonus på allt som går att förboka; boende, städning, middagar och uthyrning av utrustning som tex MTB-cyklar, båtar eller kanoter. Läs mer här-->

Boka din semester under vår gröna säsong redan idag, vi lovar att det blir en härlig upplevelse för hela familjen. Hos oss finns alltid något att göra, för stora som små. 
Vi ses!

0
18 maj, 2017 - 14:57
Amelie

Tänk dig en god mustig gryta med kött, morötter, böner, krossade tomater, chili och massa gott. Du sitter på en bänk och hör fågelkvitter och känner vinden i håret. Middagsupplevelsen kan inte bli annat än bra med såna hör förutsättningar. Det här var precis vad en grupp tidigare i veckan fick göra och uppleva tillsammans. De hade bokat en konferens hos oss på Säfsen där de bland annat hade valt att genomföra aktiviteten Matlagning i vildmarken. Jag mötte upp gruppen vid Hyttan och därifrån gick vi tillsammans ner till Eldpallkojan som ligger i skogen ett stenkast från Säfstjärn. Därnere hade jag förberett med råvaror och köksredskap så deras uppgift var att komma på något gott att laga av råvarorna samt att också laga maten ute i skogen. "Är det så svårt?" kanske man tänker. Men utan spis med bra värmereglering, ugn, begränsat utbud av råvaror och kryddor och alla möjliga köksredskap är det en större utmaning än man kan tro. Nu gäller det att laga mat över öppen eld och använda murika och stora kastruller. Det här är en perfekt aktivitet om man vill göra något tillsammans och sätta samarbetsförmågan på prov utan tävlingsmomentet, och bara jobba tillsammans för att få en så god och härlig middag som möjligt. Och vilken middag gruppen fick ihop! Otroligt bra samarbete och efter några timmar stod middagen serverad på bordet; skagenmacka till förrätt och chiligryta serverad med nybakat bröd stekt på murika till varmrätt. Visst låter det som en rätt härlig kväll?

På Säfsen finns det flera olika konferensaktiviteter att göra tillsammans med kollegorna, kontakta oss för mer information om ni blev sugna på att ha en lika härlig kväll som gruppen ovan. Eller om ni vill göra något annat kul tillsammans, vi har något för alla.

Hoppas vi ses!

0
10 maj, 2017 - 13:36
Hanna

God Morgon Allihop!

Äntligen har våren kommit till Säfsen, eller? Jo men visst är det väl så! Visserligen fick vi lite oväntat besök av Kung Bore så sent som igår men - den där obeskrivliga känslan som uppstår när man känner solen värma i ansiktet och hör fåglarna kvittra utanför fönstret har definitivt infunnit sig. 

Att våren är på ingång betyder även att det är dags att vända blickarna framåt mot sommaren och årets barmarksäsong! Inte minst gäller detta Hyttan Kök & Bar som slår upp dörrarna redan på fredag, för att sedan hålla öppet varje helg fram till V.27 då högsommaren drar igång på allvar. Idag fick vi följa med Matilda Stenius ut i skogen för att ta tempen på allt vad naturen har att erbjuda och även leta nya smaker till säsongens À la carte-meny. Vi kikade på granskott som precis börjat växa och smakade på björksav direkt från träden, samtidigt som Matilda förklarar vikten av att tappa saven i rätt tid medan smaken är som mest intensiv och innan den blir bitter igen. Nässlor och svamp får vi däremot tålmodigt invänta då det fortfarande är lite för tidigt för att plocka. 

Förutom en välsmakande À la carte hör vi det även viskas om glassbuffér för alla barn, dagens lunch varje dag och två härliga grillbuffér i veckan där kockarna kommer tända upp grillarna utomhus och servera allt från lamm och ryggbiff till halloumi och svensk färskpotatis. Som vi längtar!

Vi ses!

0
9 maj, 2017 - 13:37
Amelie

Nu har vi äntligen haft den första skolklassen här! Det är ett tecken på att våren är här och att det snart är sommar. Skolklasserna som är här under barkmarken kommer ofta hit som en av de sista grejerna de gör tillsammans i årskurs 6 innan sommarlovet och det är dags att gå vidare till nya skolor och klasser. Det är perfekt att komma hit och få mycket tid tillsammans med klassen, aktiviteterna vi gör handlar om mycket teamwork och att klasserna får tid att umgås. Klassen som var här i helgen härjade loss på trampolinerna Snowcamp, blev vettskrämda på Spökvandringen och tävlade på Vildmarksleken. På snowcamp finns det ett gäng trampoliner i världsklass där man kan hoppa och härja och lära sig massa nya tricks. Under spökvandringen börjar vi med att grilla lite korv och sen övergår vi i att berätta rysliga spökhistorier där vi berättar om Kniv-Gunnar som man senare under vandringen träffar i skogen tillsammans med andra läskiga demoner och andrar. Sist men inte minst var det dags för Vildmarksleken där vi tävlar i lag mot varandra i lite olika grenar; balans och styrka i låghöjdsbanan, reflexer, eldkunskaper och vi försöker lösa lite tankenötter. Förutom aktiviteterna klassen gjorde i helgen kan man även paddla storkanot där vi paddlar till en ö och kör en omgång skogsbrännboll, tävla i massa lera på Expedition Myrmarken där vi avslutar med en turnering i myrfotboll samt lära sig lite överlevnadstips som är bra att ha kunna i skog och mark. Ett par dygn hos oss tillsammans med klassen brukar vara väldigt uppskattat och givande. Ta med klassen hit och få ett härligt avslut tillsammans innan det är dags att träffa massa nya klasskamrater! 

Psst! Förutom klassresor under våren har vi även klass- och skolresor under vintern. Då är det skidåkning som gäller! Är ni sugna på att höra mer om skol- och klassresor är det bara att höra av sig till oss. 

Hoppas vi får möjlighet att träffas på en skolresa!

0