Säfsenbloggen

20 september, 2017 - 11:38
Carolina

Hösten är här och trädens kronor får allt fler färger. Luften blir friskare och ute i naturen kan man hitta mängder av bär och svamp på sin promenad. Passa på att testa någon av våra fina vandringsleder och håll utkik, kanske hittar du skogens guld. Jag har hört att i skogarna runt Säfsen finns massor av guld. 

För er som gillar att fiska kan jag verkligen rekommendera att komma hit under hösten och testa fiskelyckan. Av erfaranhet brukar den vara riktigt bra, speciellt Majatjärn och Säfsstjärn. Här hittar du regnbåge och tjärnarna är relativt små och lättillgängligheten att fiska från land är toppen. Att bege sig ut en tidig morgon när dimman ligger lågt och luften är frisk är en magisk känsla. Samtidigt som solen går upp och strålarna skiner genom dimman som lättar sakta. Glöm inte att ta med kaffetermosen, sitt ner och njut av lugnet och tystnaden en stund innan du gör dig redo för första kastet med spöet. 

Ibland kan det vara svårt att välja rätt bland våra fiskevatten. Vad passar mig bäst och vart finns det vindskydd och grillplats om jag vill vara ute hela dagen? Vad är bra att tänka på och vad ska man packa med i väskan? Ni har väl inte missat vår fiskeguide? Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna och massor av tips. Läs mer -->

Vi ses!

0
5 september, 2017 - 15:43
Carolina

Friska mornar varvas med vandring och cykelturer och mysiga kvällar framför brasan i stugan. Kvällarna blir mörkare fortare och efter en heldag ute i naturen med olika aktiviteter är det extra mysigt att krypa ner i soffan under en filt och slappna av till brasans sprakande ljud. Starta upp bastun och njuta av egen tid med total avkoppling. 

Vad händer annars hos er just nu? 
Vi har precis klivit in September månad. Vi erbjuder aktiviteter på egen hand, och möjligheterna är många. Augusti-november är perfekta månader för vandring, cykling och fiske. Sköna dagar med friska kvällar och om man hoppar över sovmorgonen har man möjlighet att fånga otroligt vackra soluppgångar med ett vackert dimmtäcke över kullarna och dagg i gräset. Läs mer om alla våra gör-det-själv aktiviteter här!

Hur ser fisket ut? 
Det blir svalare i luften för varje dag och fiskarna är riktigt pigga större delar av dagen.Tips! Majatjärn och Säfstjärn erbjuder bra fiske just nu, dessutom finns grill och lekplats i närheten så hela familjen kan delta. Fiskekort går bra att köpa i receptionen på Hyttan. Ädelfiske 100 kr/fiskespö & dag.

Hur är Hyttan Kök & Bar öppet? 
Restaurangen håller öppet fredag-lördag v.34-44. Det serveras god mat med inslag av vilt, bär, fisk och svamp. Menyn varieras av buffé och a la carte, kontakta receptionen för att se vad som serveras under er vistelse. Om ni är sugna att komma och äta någon kväll rekommenderar jag er att boka bord i god tid. Några av helgerna är redan fullbokade! 

Går det att hyra utrustning hos er? 
Självklart, hos oss kan man hyra allt man behöver för sin utflykt. Cyklar, båtar, kanoter och mycket mer.  Björnen håller öppet fre-sön från v.34 och resterande av hösten. Måndag-torsdag finns möjlighet att hyra kanot, kajak och båtar genom receptionen. 

Kommer ni sälja begagnade cyklar i höst?
Absolut! 30/9 mellan 09.00-17.00 finns möjlighet att köpa begagnade MTB-cyklar uppe i Björnen mitt i stugbyn. Först till kvarn!

Märke: Merida
Årsmodell: 2015-2016
Storlek: Allt från 20-29 tum (barn-vuxen)
Pris: Barn 2000-2500 kr, Ungdom 2500-3000 kr, vuxen 4000-4500 kr.

Aktuellt erbjudande på boende under barmarken
Vi har familjevänliga priser hela hösten, bo i mysig Timmerstuga med 6 bäddar från 699 kr/natt. Du väljer själv ankomst och avresedag.
För att komma till erbjudandet klicka här -->  

Vi ses!

0