Säfsenbloggen

14 december, 2017 - 14:45
Carolina

Natten har bjudit på ca 10 cm nysnö, temperaturen ligger på -1 och träden har fått ett vackert vitt täcke. När man blickar ut genom fönstret kan man inte göra annat än att le. Högtalarna spelar julmusik, lucia har precis passerat och julstämningen har verkligen infunnit sig. 

Vad händer annars just nu?  
Vi laddar för fullt med förberedelser inför säsongsöppning 22/12. Hyttan Kök får ett ansiktslyft med nya stolar och i skiduthyrningens shop fylls hyllorna med säsongens nyheter. Här kan du köpa nya skidkläder, hjälm, vantar, smycken och mycket mer. 

Hur går det med snöläggningen i skidområdet?  
Det går riktigt bra, vi har utökat vårt snökanonssystem med massor av extra kanoner inför denna säsong. Vilket betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet dygnet runt just nu och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Nu är det nära tills vi får ta första åket för säsongen. Vi kan redan nu lova att skidåkningen kommer vara riktigt bra under jul och nyår. Snögarantin är säkrad, minst sagt!

Längdspår?  
I dagsläget har vi 7km preparerade spår öppna och det är Östertjärnsvägen. Vi kommer att under kommande dagar se över övriga spår efter nattens snöfall. Det ser ljust ut, vi kommer med stor sannorlikhet kunna öppna fler under helgen. Spårkort kan enkelt köpas i receptionen på Hyttan eller via SWISH. Skyltar finns uppsatta vid varje spårcentral för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdaterad stauts på längdspåren, fortsätter detta väder att hålla i sig kommer vi förhoppningsvis snart kunna öppna fler spår. 

Erbjudande boende 
Vi har öppnat upp strödygns-bokning på boende ända fram till 29/12. Boende i mysig timmerstuga 6 bäddar från 799 kr/natt. Du kan själv välja ankomst och avresedag under julen och mellandagarna, bra va?  Boka här -->

Ha en fortsatt bra dag!  
Vi ses i spåren.

Mvh Carolina i receptionen

0
1 december, 2017 - 16:04
Carolina

Äntligen är vintern här och förberedelserna inför säsongsöppning 22/12 är i full gång. Öppningshelgen, jul och nyår knackar på dörren och snart drar vi igång på riktigt. Utanför fönstret faller snön och vi har fått ca 30 cm nysnö senaste veckan. Idag preparerade vi våra första längdspår, så plocka fram pjäxor och skidor för nu är det dags för premiäråket. Kylan och snön är här och väderprognosen framåt ser lovande ut. 

Vad händer annars just nu? 
Vi laddar för fullt inför julbordshelgerna som drar igång ikväll. 1-2 och 8-9/12 dukar vi upp vårt goda traditionella julbord med lokala inslag. Det finns lite platser kvar, varför inte passa på att ta med familjen eller vännerna upp för lite god mat, brasmys i stugan och längdskidåkning? I skidområdet är förberedelserna i full gång. Souvenirer, kläder, skidor och mycket mer packas upp och i Wärdshuset förbereds menyer, möblering och skyltar.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet? 
Det går riktigt bra, vi har utökat vårt snökanonssystem med massor av extra kanoner inför denna säsong. Vilket betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet dygnet runt just nu och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Nu är det nära tills vi får ta första åket för säsongen. 

Längdspår? 
I dagsläget har vi 17km nypreparerade spår öppna. Det är Östertjärnsvägen, Elljusspåret och Hösjöleden. Spårkort kan enkelt köpas i receptionen på Hyttan eller via SWISH. Skyltar finns uppsatta vid varje spårcentral för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdaterad stauts på längdspåren, fortsätter detta väder att hålla i sig kommer vi förhoppningsvis snart kunna öppna fler spår. 

Erbjudande boende
Passa på att kom upp och bo en natt eller två i våra mysiga timmerstugor. Kombinera julbord, längdsskidåkning och brasmys i stugan. 
Pris: från 599 kr/natt i timmerstuga med 6 bäddar. Boka här -->

Ha en fortsatt bra dag! 
Vi ses i spåren.

Mvh Carolina i receptionen

0