Säfsenbloggen

30 januari, 2018 - 18:45
Emma Jernle

Hej! I helgen har vi haft fullt upp här i Säfsen med fullbokade stugor. Bland annat så var DIY Freestyle här och hade en puckeltävling i Älgkroken. Ett fartfyllt event med många duktiga åkare i alla åldrar. 


Jag fick själv chans att  åka i helgen då min familj var på besök. Lördagen var verkligen magisk med klart solsken och temperaturer runt nollan. Underbart att kunna käka lunch ute på Wärdshuset och njuta av solen! 


Under hela förra veckan fick vi väldigt mycket snö, likadant förväntas denna veckan. Vi har ju för tillfället 15 pister öppna, specialen öppnade i fredags tillsammans med specialliften. En underbar pist med sjukt bra drag! Kul! Pisten arbetar nu för fullt för att kunna öppna parken med den snö som vi har. SÅ himla härligt! 


Idag hade vi pannkaksfrossa på Wärdshuset. Alla under tolv kan äta hur mycket pankisar som helst för 55 kronor! Hur bra??


I alla fall, Filiurius tittade förbi och kramades och gosade, innan han själv satte sig för att frossa i pankisar, det är ju Filiurius favoritmat! Pannkaksfrossa är på tisdagar mellan 14-15, vi brukar spela lite pannkaksvänliga låtar och om Filurius har tid så brukar han också titta förbi. 


Ha en underbar dag, så ses vi i backen! 


0
28 januari, 2018 - 21:26
Emma Jernle

Tjena! 


Veckans gäst är...Lovisa Kinneson!


Lovisa är en glad tjej från Helsinborg, Skåne som gästade  oss under helgen. Denna veckan blir hon "Veckans gäst"


Varför valde du Säfsen?


- Jag valde Säfsen eftersom att vi letade efter ett mysigt ställe med skidåkning för en liten weekend. Säfsen var då perfekt då det inte är så långt för oss att köra ifrån Skåne, om man jämför med andra skidorter. Dessutom var det mycket aktiviteter denna helg som gjorde att stället blev väldigt livfullt!


Vilken backe är din favorit?


-Min favoritbacke är nog Skogsrundan. En sjukt härlig backe!


Vad älskar du att äta efter en lång dag i backen?


- Pizza!!


Vad är det häftigaste du har gjort?


- Oj! Svår fråga...  När jag var i Australien i ett halvår. Jag var med om en massa häftiga upplevelser som bland annat Rafting, snorkling i barriärrevet, träffade på en massa vilda djur som kängurus, veraner, dingos med mera. En väldigt häftig upplevelse helt enkelt! 


Tack Lovisa för att du ville gästa oss denna helg. Hoppas du fick en underbar upplevelse! 


 


0
23 januari, 2018 - 15:24
Emma Jernle

Hej kompisar! Jag tittar in efter en fullspäckad helg. I helgen var det fullbokat och där var mycket folk ute i backen. Hyttan var i lördags också fullbokad och där var många som njöt av vår goda "Säfsens smaker" Buffé. 


Idag tänkte jag passa på att tipsa lite till er. I och med att jag har privilegiet att få vara runt er gäster och anläggning så mycket så samlar jag på mig lite smått och gott som jag tänkte att ni kan ha nytta utav. 


Tips Nr. 1


Okej, jag har sagt det innan, men kommer att säga det igen. Våga prova längd! Haft jättemånga gäster i helgen som varit ute i våra fina spår och verkligen älskat dem. Säfsen har verkligen jättefina spår som är allt ifrån utmanande till lätta. Något som alla har gemensamt är också att de är fantastiskt vackra att åka igenom. Mitt tips är att testa spåret "Östertjärn". Pia, som var veckans gäst för en tid sen, hade det som sitt favoritspår och jag har träffat många gäster efter det som också älskat det spåret.  Tips tips tips! 


Tips Nr.2


Är du en av våra härliga lunchgäster på Wärdshuset? Tycker du ibland att det är lite trångt och svårt att hitta sittplats? Mellan 11.00-12.00 och 13-15.00 är chanserna till en lugnare miljö betydligt större, och sittplatser finns där då gott om! 


Tips Nr.3 


När vi ändå pratar om Wärdshuset tänkte jag också passa på att nämna att där finns andra alternativ till vegetarianer/ veganer än vår pastarätt. Vi har också en väldigt god Halloumi burgare ( alltid en höjdare efter en tid i backen, personalens favorit), och en rätt som jag käkar varje dag för det är så himla himla gott. Jag brukar blanda vår goda quinoa blandning med vegsåsen och toppa med lite parmesan.  Verkligen ett supergott alternativ till t.ex den glutenintoleranta, då quinoa är naturligt glutenfritt och förövrigt otroligt nyttigt! ( Tar mig friheten att kalla den Emmas specialare) 


Tips Nr. 4


Kallt i sittliften? Eller kanske framförallt kallt om gumpen i liften? Visste du att vi har sittunderlag att låna ut till er färd uppför Solberget?  Du hitttar dem i den silvriga lådan till höger om liftkön, när du kommer upp ser du en likadan uppe på toppen, där du kan lägga tillbaks dem när du är uppe. Smidigt va? Kan ju inte bli bättre! 


Nu har jag delat med mig av mina bästa tips, håll tillgodo! 


Annars hoppas jag ni får en underbar vistlelse här i Säfsen. Vi ses i backen! 


0
18 januari, 2018 - 10:08
Emma Jernle

Hejsan allihopa! Jag skriver ifrån ett snöigt Säfsen idag då vi har haft massvis med snö hela veckan. Vi väntas få 1 decimeter till idag och lika mycket imorgon vilket låter helt drömmigt inför vår helg. Helgens prognos låter helt fantastisk med sol och många minus.  Andra glada nyheter är att rödingen nu har öppnat, vilket betyder att vi har hela 12 nedfarter öppna! Tjihoo! 

Jag har själv haft möjlighet att få åka lite idag och backarna är så mjuka och sköna med all nysnö. Tanken var egentligen att prova längdskidåkning för första gången, men igår hade nog blivit något kämpigt med så mycket nysnö..  Får försöka klämma in det i helgen istället! ( Vi har ju faktiskt hela 74 km längdspår öppna..!)  Om du läser detta hemifrån så kan jag tipsa om att boka en spontanare och komma upp, det finns mycket ledigt boende kvar till nästa vecka och det är verkligen en vintrig och härlig tid att få vara här på.  

Annars då? 

Vi laddar upp inför en härlig helg fylld med sol, afterski och go stämning, välkomna! 

(Bilden ovan är ifrån förra helgen, då vi hade underbar sol!)

0
14 januari, 2018 - 09:37
Emma Jernle

Hej! Det har blivit dags för mig att presenterera;


Veckans gäst.... Nisse!


Nisse arbetar lite överallt på Säfsen. Skidskolan, hyran och ibland på Snowcamp.  Nisse gör nu sin femte säsong här på Säfsen.


Varför valde du Säfsen?

- Jag valde framför allt just Säfsen på grund av Snowcamp. Det är ett väldigt bra koncept och sjukt roligt att lära sig nya tricks. Men anledningen att jag stannat kvar så länge som jag gjort är för att möjligheten att få eget ansvar inom mina arbetsområden har varit stora. Jag har utvecklats väldigt mycket under tiden jag haft här, vilket är sjukt kul! 


Vilken backe är din favorit?

Eh... dum fråga? Nisses såklart! 


Vad älskar du att äta efter en lång dag i backen? 

 -Massor med mat. Med understrykning på massor, alltså vad som helst. Vad det är bryr jag mig egentligen inte om. Bara det är mat och i stor mängd, så är jag nöjd.


Vad är det häftigaste du har gjort?

- Jag måste nog säga att det var när jag cyklade kust till kust, Sverige till Norge. Det var en väldigt häftig upplevelse. Vår tidsplan var att klara det hela på två veckor, men om jag minns rätt klarade vi det på tio dagar. 


 


Tack Nisse för veckans intervju, hoppas ni alla får en skön dag ute i backen! 


0