Säfsenbloggen

25 februari, 2018 - 09:54
Emma Jernle

Hej Kompisar! Idag är det bytesdag och många av er som varit med oss under vecka åtta säger förväl. Vi har haft en underbar vecka tillsammans, med sol och superbra förhållanden i backen. Bilden är ifrån igår då jag, Sandra och Fredrik försökte få till en snöbar ute på terrassen utanför Wärdshuset. Tanken är att få till lite sköna sittplaster, där man kan relaxa i den sköna solen. När det blir riktigt fint och soligt i påsk, kommer vi också kunna ha våra afterskis där ute. Hur skönt låter inte det?


Igår hade vi för det mesta sol, så vi ställde ut högtalaren och satte på lite skön musik. Idag är det också strålande sol, så kom ner till Wärdshuset och ta en varm choklad ute i solen! Vi har både filtar och sittunderlag. 


I fredags spelade jag och Erik på Afterski:n, men också uppe i Hyttan bar på kvällen. Det var jätteroligt att se att ni tyckte om det, så himla härligt att få chansen att spela för er! Ni som missade oss har en chans till att se oss, då vi spelar nästa vecka igen. 


 I dag så händer där saker borta vid läktarna! Vi kommer nämligen att ha skidtestning där, alltså har ni möjlighet att få testa på lite olika sorters skidor, se vad som känns bäst men också bara stå och prata skidteknik med våra duktiga skidlärare. Mellan 10-12 kommer de att vara där nere, så ta er ner så fort ni har möjlighet vettja! Idag har också Dalmålet ( Korvmojjen mellan läktarna) öppet, Örjan kommer att sälja våfflor, gulash och korv för de som är sugna på något litet i mellan åken. 


Jag hälsar alla gäster för vecka nio varmt välkommna, så roligt det ska bli att få möta er! Samtidigt hälsar jag adjö, kör försiktigt, till alla våra kära gäster denna veckan. Hoppas att er vistelse blev fantastisk, så roligt att ni valde att spendera er vecka här hos oss!


 


Allt gott!


/ Emma


0
17 februari, 2018 - 11:16
Emma Jernle

Hej Kompisar! 


Vi är uppe i sportlovsveckorna och hur härligt är inte det? Det är så mysigt med alla människor som är här. Skidåkningen är på topp och nu är alla backar öppna. Det stora hoppet i Folkparken har premiär idag, vilket officellt gör att allting är i tipp topp uppe på berget! 


Igår hade vi en liten mini Afterski på Wärdshuset. Jag och min pojkvän Erik fick chans att spela lite för er vilket var så himla roligt! Tanken är att vi ska spela nästa fredag också på Afterskin, vilket jag är så himla glad över.


Annars då? Jo, Säfsen har en massa aktiviteter för stora och små, och vi är verkligen i full gång nu under högsäsong veckorna. 


Lör 17/2 


12:15- Skid och busklockan i Skidområdet.


14:00-16:00 & 16:00- 18:00 - Hopppass på Snowcamp. (Om du inte testat är det hög tid! Det är en väldigt rolig aktivitet för hela familjen!)


15:00 - After Ski på Wärdshuset med trubadur.


16:30- Utflykt till Naturstigen.


20:00- Trubadur på Hyttan. 


Under OS- dagarna kommer också Cafét inne på Wärdshuset att hålla lite extra öppet för de som vill kolla in de olika grenarna. Kom och sätt dig och mys med en varm choklad och en chokladboll vettja! 


Detta händer alltså bara idag! Härligt va? Jag tänkte återkomma med ett lite bättre veckoschema till veckodagarna också. Ibland kan det vara svårt att veta vad det är som händer här omkring, därför känns det som att det hade varit skönt för er att kunna få en mer övergripande bild av de aktiviter som sker från dag till dag. 


 


Ha en bra dag ute i backen! 


0
10 februari, 2018 - 08:33
Emma Jernle
Hej Allesammans! 
 
Jag är tillbaka efter ett litet uppehåll, då vi har haft fullt upp här på anläggningen hela veckan!
Vi har fått massvis med snö, och då menar jag verkligen, massvis. Vi har också haft det väldigt väldigt kallt, vilket har gjort det enkelt för våra snökanoner att pumpa ut bra snö.
Nu är alltså alla pister (förutom Djävulsgapet som inte är för långt ifrån) öppna för säsongen.  Här är så magiskt nu med all snö. 
 
Vi går nu in i de mest hektiska veckorna på säsongen, nämligen sportlovsveckorna. Vi är så himla taggade på att träffa alla våra gäster!
Det tror jag är det som skiljer oss från de andra skidanläggningarna. Vi är så genuint taggade att möta alla er som kommer hit och ge er den bästa skidsemestern! 
Men under dessa veckorna kommer där också vara väldigt mycket folk som vill äta lunch uppe i skidområdet.
 
Mitt tips är att om ni vill sitta inne i Wärdshuset, så försök att tajma era besök innan eller efter tolv. Det kommer bli mycket lättare för er att hitta sittplats,  matkön kommer vara betydligt mycket mindre, vilket också gör besöket betydligt mycket trevligare. 
Vi kommer också ha Mojjen öppen de flesta dagarna, det är den lilla stugan mellan de två läktarna. I helgen kommer vi till exempel att erbjuda våfflor, kaffe eller varm choklad och varm korv.  
Ett annat alternativ är att grilla i antingen lappkåtan eller den lilla stugan som vi kallar Varglyan.  Vi förbereder dagligen ny ved som är lätt antändbar. ( krävs bara en tändare eller lite tändstickor!)
Ett väldigt mysigt alternativ, då man kan sitta och värma sig framför brasan mellan åken.  
 
Idag är det som vanligt After Ski på Wärdshuset. Där finns en trubadur som börjar spela vid tre tiden, och i vanlig ordning serveras öl, läsk och snacks. 


Välkomna! 

 

0