Säfsenbloggen

29 november, 2018 - 13:55
Carolina

Äntligen är vinterkylan här och förberedelserna inför säsongsöppning 21/12 fortsätter. Senaste veckan har vi haft mellan -8 till -12 grader varje dag. Öppningshelgen, jul och nyår knackar på dörren och snart drar vi igång på riktigt. Utanför fönstret faller snöflingor och på marken syns lite nysnö som kommit under dagen.

Vad händer annars just nu? 
Vi laddar för fullt inför säsongsöppningen och i skidområdet är förberedelserna i full gång. Souvenirer, kläder, skidor och mycket mer packas upp och i Wärdshuset förbereds menyer, möblering och skyltar. Julgranen och vår klassiska julbock är på plats och väntar på de första gästernas ankomst.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet? 
Det går riktigt bra, vi har utökat vårt snökanonssystem lite till inför denna säsong. Vilket betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet dygnet runt just nu direkt när temperaturen tillåter och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Nu är det nära tills vi får ta första åket för säsongen. 

När serverar ni julbord? 
Vi vill att så många av våra gäster som möjligt ska kunna njuta av vårt goda julbord. Därför dukar restaurangen upp julbord 23-26/12. Frossa i allt gott som hör julen till, tillsammans med några egna lokala favoriter.

Erbjudande boende
Jag vill verkligen passa på att lyfta att komma upp till vår öppningshelg och julfirande. Ta första svängarna på skidor för säsongen, njuta av gott julbord, afterski, fackelpromenad, träffa tomten, rocka loss på Filurius barndisco, baka pepparkakor och mycket mycket mer. Tid för familjen att umgås och ha roligt tillsammans! Vad mer behövs under juletid? Välj om du vill komma tors-tors eller lör-tors. Boka här -->

Ha en fortsatt bra dag! 
Vi ses snart.

Mvh Carolina i receptionen

0
13 november, 2018 - 21:10
Carolina

Vintersäsongen närmar sig med stora steg och förberedelserna inför säsongsstart är i full gång. Vi drar igång säsongen 21/12 med skidåkning, julbord och massor av aktiviteter för hela familjen. I Hyttan kök förbereds nu menyer och snart drar det igång på allvar. Vi kan redan nu känna doften av glögg, julskinka och tända ljus, vi längtar efter julveckan! Har ni missat att boka årets säsongsstart med julbord hos oss? Inga problem, det finns fortfarande platser kvar, så passa på att boka en stuga och unna er en mysig helg i lugn och ro med god mat och stämningsfull underhållning. Välj om ni vill komma torsdag-torsdag eller lördag-torsdag. Vi serverar julbord 23-25/12. Boka öppnigshelgen och julfirande här  --> 

Vad händer annars hos oss då? 
I Skidområdet har vi mottagit massor av nya snökanoner och nu längtar vi tills öppningshelgen. Vi har även startat våra snökanoner och nu står vi redo när kylan kommer tillbaka på riktigt. Nu dröjjer det inte förrän berget är omringat av snö som yr och frostiga fönster. I skiduthyrningen packar vi upp nya kläder, souvenirer, skidor, stavar och mycket mer. Oj så mycket fint det finns. 

Vad vill ni lyfta inför kommande säsong?
- Vårt populäraste paket, och det är Säfsen Inclusive, ett komplett, riktigt prisvärt paket som innehåller allt man behöver för en lyckad skidsemester. Med vårt nya paket kan du fokusera på det som är viktigt under er semester och få ännu mera tid över för skidåkning.  Besöker du oss en weekend får du 4 dagar skidåkning och kommer du en kortvecka  får du 5 dagar, det ingår alltså extra mycket skidåkning helt enkelt. Dessutom ingår middagar och städning. Bra va? Läs mer här!

- Hyttan kök, en komplett uppdaterad meny som kommer vara anpassad för barnfamiljer på skidsemester. Det ska vara smidigt att ta med familjen ut att äta, därför fokuserar vi på riktigt goda buffeér med bra råvaror och smaker som hela familjen gillar. Vår signumbuffé Säfsens smaker vill vi tipsa lite extra om. Psst.. det kommer även finnas en liten a la carte/pizzameny för de som önskar ett enklare alternativ.
- Barnens Skidland, perfekt när första åket ska tas. Rullband, vår maskot Filurius och massor av roliga upplevelser som gör första åket så roligt som möjligt. Läs mer om barnens skidåkning här!
- Vi utökar vårt snökanonssystem, vi kommer kunna lägga massor av snö på kortare tid
- Aktiviteter med fokus på familjen, vi planerar vårt aktivitetsschema med massor av aktiviteter som passar utmärkt för barnfamiljer. Disco, pyssel, pulkarace, trollerishow och mycket mer!
- Features i skidområdet, vi vill att upplevelsen ska vara lika bra som själva skidåkningen. Därför fokuserar vi mycket på att fylla åkytan med roligheter för hela familjen. Visste du att du kan tex lära dig räkna till 10 i Skogsrundan? 

Vi lovar att det kommer bli en riktigt rolig säsong med massor av skidåkning. Har du inte bokat din vintersemester redan så gör det så fort som möjligt!


Ha det bra så ses vi i vinter!
/ Carolina i receptionen

0