Säfsenbloggen

19 december, 2018 - 22:45
Carolina

Sista dagarna har bjudit på lite nysnö och temperaturen ligger på -3 och träden har ett vackert vitt täcke. När man blickar ut genom fönstret kan man inte göra annat än att le. Högtalarna spelar julmusik, lucia har nyss passerat och julstämningen har verkligen infunnit sig. Säfsen pryds just nu av ett vackert vitt vinterlandskap och vi väntar på första julgästerna och att få ta första åket i backarna, magisk känsla!

Vad händer annars just nu?  
Vi laddar för fullt med förberedelser inför säsongsöppning 21/12. Filurius håller ställningarna i skidområdet och ser till att hela barnområdet är redo för alla knattars första skidupplevelse för säsongen. I Hyttan Kök förbereds menyer, och jag kan redan nu avslöja att det kommer finnas riktigt gott käk i vinter. Har du inte spanat in vinterns menyer ännu, gör det här! I skiduthyrningens shop fylls hyllorna med säsongens nyheter. Här kan du köpa nya skidkläder, hjälm, vantar, smycken och mycket mer. Passa på att fynda sista julklappen kanske? Här finns även souvenirer, smycken och mycket mer.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet?  
Det går riktigt bra, detta är faktiskt BÄSTA snöläget på många många år. Vi kommer öppna upp skidområdet på fredag med minst 9 nedfarter och 5 liftar öppna. Det är helt underbart! Att kunna erbjuda våra gäster riktigt bra skidåkning från säsongens första dag betyder mycket för oss. Senaste årens investeringar i snökanonsystem i kombination med bra väderprognos har gjort oss riktigt gott. Det betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid och säkra skidåkningen redan från säsongens första dag. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Nu är det nära tills vi får ta första åket för säsongen. Snögarantin är säkrad, minst sagt!

Längdspår?  
I dagsläget har vi 3km preparerade spår öppna och det är Elljusspåret. Vi kommer att under kommande dagar se över övriga spår. Det ser ljust ut, vi kommer med stor sannorlikhet kunna öppna fler redan efter nästa snöfall. Spårkort kan enkelt köpas i receptionen på Hyttan eller via SWISH. Skyltar finns uppsatta vid varje spårcentral för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdaterad stauts på längdspåren, fortsätter detta väder att hålla i sig kommer vi förhoppningsvis snart kunna öppna fler spår. 

Erbjudande boende 
Vi har öppnat upp strödygns-bokning på boende ända fram till 4/1. Boende i mysig timmerstuga 6 bäddar från 799 kr/natt. Du kan själv välja ankomst och avresedag under julen och mellandagarna, bra va?  Boka här -->

Ha en fortsatt bra dag!  
Vi ses i skidområdet 21/12 

Mvh Carolina i receptionen

0