Säfsenbloggen

18 januari, 2019 - 16:39
Carolina

Sista dagarna har bjudit på lite nysnö och temperaturen ligger på runt -8 grader. Skidområdet badar i massor av snö och backarna är i riktigt bra skick!

Vad händer annars just nu?  
Säsongen är i full gång och Filurius håller ställningarna i skidområdet och ser till att hela barnområdet är redo för alla knattars skidupplevelser i vinter. Vill verkligen tipsa om vårt barnområde som är helt anpassat för att första åket ska vara så kul och lätt som möjligt. Vi vill vara det bästa stället i Sverige att lära sig åka skidor på och i Säfsen är barnen hedersgäster. Här känner sig även de minsta ”stora” och blir snabbt självsäkra och vågar lite mer. Vårt skidområde är lätt att överskåda och barnen lär sig snabbt att själva åka i knappliftar och kan snart åka både upp och ner helt själva.

Och så snart man lärt sig att bromsa och svänga litegrann är man redo att åka ända från toppen. Jo, det är sant. Att redan sin första skiddag kunna åka sittlift till toppen och själv styra skidorna på vägen ner i den 1,5 km långa Långsvängen är ett stort äventyr. Glädjen att lyckas! Sedan finns många fler lagom stora äventyr som utmanar.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet?  
Det går riktigt bra, detta är faktiskt BÄSTA snöläget på många många år. Vi har just nu 14 nedfarter och 5 liftar öppna. Det är helt underbart! Vi fortsätter att erbjuda våra gäster riktigt bra skidåkning varje dag och det betyder mycket för oss. Senaste årens investeringar i snökanonsystem i kombination med bra väderprognos har gjort oss riktigt gott. Det betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid och säkra skidåkningen redan från säsongens första dag. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Snögarantin är säkrad framöver, minst sagt! Idag öppnade vi vår första svarta backe, nämligen Specialen. 

Längdspår?  
I dagsläget har vi 65km preparerade spår öppna och det är Elljusspåret, jyllandsleden, Kyrkspåren, Mellanfallsleden och Östertjärnsvägen samt anknytningen ända från stugbyn. Vi preparerar regelbundet så att våra spår ska hålla fin kvalitet. Spårkort kan enkelt köpas i receptionen på Hyttan eller via SWISH. Skyltar finns uppsatta vid varje spårcentral för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdaterad stauts på längdspåren, fortsätter detta väder att hålla i sig kommer vi förhoppningsvis snart kunna öppna fler spår inom kort. 

Erbjudande boende 
Bo tors-sön men betala endat för 2 nätter. Bo i mysig timmerstuga för endast 1798 kr, för hela helgen. Bra va? Först till kvarn. Boka här!

Ta med familjen och passa på att besök oss och njut av några dagar härlig skidåkning. Vi ses i backen!

Ha en fortsatt bra dag!  
Mvh Carolina i receptionen

 

0