Säfsenbloggen

18 maj, 2019 - 13:25
Cykelled ett stenkast från Hyttan
Erik

Hej!

Jag är helt ny på det här med att skriva blogg och ser mycket fram emot det. Jag har jobbat i Säfsen i snart två år och stortrivs. Jag brinner starkt för cykling i alla former, jag älskar stigcykling mest av allt!

Nytt för Barmarksäsongen är att vi håller på att bygga en helt ny Cykelarena. Denna arena kommer att bli en utökning på vår befintliga teknikbana.

Jag kommer att lägga upp bilder och info med tiden och med ledens progression. Bilderna kommer att handla om hur vi tänker vid bygget vad våra tankar är kring bygget

Här har ni första bilden på det pågående bygget av Cykelarenans tillhörande led. Bilden är tagen på ledens start; en lagom brant stigning i form av serpentinsvängar. Leden har ännu inget namn och tanken är att namnet kommer att bli framröstat av er, bloggläsare och gäster. Så börja spåna nu på lämpliga namn. Ni kan redan nu komma med förslag i kommentarsfältet nedan.

Ambitionerna kring leden är att den ska kunna cyklas av alla och att alla ska kunna njuta av den. Allt från 16" barncyklar till advancerade cyklister.

Nu börjar lederna bli torra och härliga. Fler och fler cyklister droppar in, Fantastiskt att se.

Vi hörs!

// Erik

Bilden är tagen från toppen efter första höjdklättringen.
0
2 maj, 2019 - 14:46
Carolina

Solen lyser med sin närvaro och naturen blir grönare och grönare för varje dag. Bästa tiden för utomhusaktiviteter är nu.

Vad händer hos er just nu?  
Det är verkligen full fart just nu. Vi förbereder för första grupperna med konferenser, skolklasser och privatpersoner som löser av varandra under veckorna. Fokus aktiviteter ute i naturen och tillsammans såklart. Isen är borta från sjöarna och fisket har öppnat och fortsätter hålla öppet under hela barmarksässongen och alla våra MTB-leder gås igenom löpande med uppdatering av både skyltning och röjjning. Sen kliver vi in på vandringslederna, de ska också få sig en genomgång så de är i toppskick.  

Hur ser fisket ut?  
Det blir varmare i luften för varje dag och fiskarna börjar vara riktigt på hugget. Tips! Majatjärn och Säfstjärn erbjuder bra fiske just nu, dessutom finns grill och lekplats i närheten så hela familjen kan delta. Fiskekort går bra att köpa i receptionen på Hyttan. Ädelfiske 130 kr/fiskespö & dag. 

Hur är Hyttan Kök & Bar öppet?  
De har öppet fredag-lördag kväll vecka 19-26. Från v.27 kliver de upp på lite längre sommaröppet med flera dagar i veckan. Det kommer att serveras god mat med inslag av vilt, bär, fisk och svamp. Menyn kommer varieras av buffé och pizza. Kontakta receptionen för att se vad som serveras under er vistelse och glöm inte boka bord.

Går det att hyra utrustning hos er?  
Självklart, hos oss kan man hyra allt man behöver för sin utflykt. Cyklar, båtar, kanoter och mycket mer går bra att hyra tors-sön fram till vecka 26. Sedan har vi öppet alla dagar under högsommaren. Tips! För att allt ska gå så smidigt som möjligt, förboka gärna det ni önskar hyra så ordnar vi så att det finns klart när ni kommer till Säfsen.  

Aktuellt erbjudande på boende 
Missa inte vårt prisvärda helgpaket Säfsen inklusive. Allt som behövs för en lyckad semester ingår. Boende, äventyrspass, äventyrshyra, middagar och städning. Cykla, fiska, vandra eller bara njut av lugnet på stugverandan. Läs mer här-->

Boka din semester under vår gröna säsong redan idag, vi lovar att det blir en härlig upplevelse för hela familjen. Hos oss finns alltid något att göra, för stora som små.  
Vi ses!

 
0
2 maj, 2019 - 14:38
Carolina

Vilken fantastisk avslutningshelg vi haft! Med nästan hela berget och båda parkerna öppna och härligt väder vill vi passa på att tacka för en härlig vintersäsong. Vi har haft många gäster som besökt oss i vinter och det har minst sagt varit full fart i skidområdet. Filurius och hans vänner har åkt skidor nästan varje dag och verkligen njutit fullt ut av vinterns sköna dagar. Nu blickar vi framåt och laddar för en fartfylld barmarksässong men förberedelserna inför nästa vintersäsong är redan i full gång. Vi lovar att det kommer bli en händelserik säsong med massa bra erbjudanden, aktiviteter och nya upplevelser. Så håll utkik på våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad!

Vad händer nu hos oss? 
Vi förbereder inför öppningshelgen och allt fler vårtecken börjar titta fram. Cykel och vandringsleder gås igenom och snyggas till, kartmaterial uppdateras och minigolfbanorna sopas. Aktivitetshuset Björnen mitt emot Hyttan fylls på med cyklar, båtnyklar, kläder och övrig uthyrning. Detta blir vårt kompletta aktivitetshus under vår snöfria säsong där du hittar allt du behöver för din utflykt!

Nu är det dags att damma av cykeln och vandringsskor för vecka 19 slår vi upp portarna för barmarksäsongen. Under våren händer det massor av roligheter hos oss; tipspromenader, cykelbingo, träningshelger och midsommarfirande är bara några av sakerna som finns med i vår kalender. Kolla gärna in hela vår evenemangskalender här  -->

Vi ses under öppningshelgen v.19! 
// Carolina i Receptionen

0