Säfsenbloggen

5 juni, 2019 - 19:32
Carolina

Juni, årets första sommarmånad har precis startat och det märks att högsommaren närmar sig. Vårens sista skolklass har lämnat oss efter en händelserik vår med många roliga aktivteter och grupper. Nästa steg för oss på aktivitet/uthyrning är att lägga sista touchen på årets aktivitetsutbud. Det kommer bli en skön blandning av älgspanande, hisnande liftturer till toppen av Solberget, utflykt på Säfssjön på vår egna flotte, glass i stora lass på glassbuffén samt lek och bus med världens bästa Filurius.

I aktivitetshuset Björnen laddar vi för fullt för en sommar fylld med olika aktiviteter. Nytt för i år är att vi köpt in fler cyklar, så under våren fick massor av nya cyklar leverade monteras på löpande fart och väntar på att få susa fram över våra cykelleder. Vi har sen några veckor tillbaka hyrt ut cyklar under helgerna och kommer fortsätta göra det fram till v. 27 då vi slår upp portarna på riktigt och kör fullt ut hela dagarna i ett antal veckor framöver. Förutom cyklar kan man även hyra kanoter, kajaker och båtar vilket gör att man kan njuta av fina Säfssjön och leta reda på ett alldeles eget badställe ute bland öarna. Vi förbereder även vår sportshop. Där kommer vi sälja allt från termosar och friluftsgrejer till kläder och gosedjur. Så är man sugen på en aktiv semester är det till Björnen man ska gå, där finns info om aktiviteter, cyklar, båtar, våra olika leder och massa mer för en aktiv semester i det vackra landskapet runtom Säfsen. 

Säsongens nyhet!
Vi är i full färd med att bygga klart vår nya cykelarena med fokus på barnfamiljer. Ett komplett område för hela familjen där cykelupplevelsen är i full fokus. Hoppa på vår nya gröna led på ca 1km som tar dig på en mysig tur i naturen endast ett stenkast från Hyttan. I vår nya cykelarna hittar ni även en ny teknikbana med fokus på barnfamiljen. En rolig bana där alla kan träna på balans och fokusering. Här hittar ni även vår BMX-bana, den lite klurigare teknikbanan samt våra 3 teknikslingor. Och det bästa av allt, den kommer ligga mitt i stugbyn endast ett stenkast från resaurang, utyrning och reception. En utökad, kompett arena för cykel som passar hela familjen helt enkelt! Nedan kommer ni kunna se bilder och mer info från byggets gång. Vi ses väl i sommar? 

0