Bland Granskott & Björksav

10 maj, 2017 - 13:36
Bland Granskott & Björksav
Hanna

God Morgon Allihop!

Äntligen har våren kommit till Säfsen, eller? Jo men visst är det väl så! Visserligen fick vi lite oväntat besök av Kung Bore så sent som igår men - den där obeskrivliga känslan som uppstår när man känner solen värma i ansiktet och hör fåglarna kvittra utanför fönstret har definitivt infunnit sig. 

Att våren är på ingång betyder även att det är dags att vända blickarna framåt mot sommaren och årets barmarksäsong! Inte minst gäller detta Hyttan Kök & Bar som slår upp dörrarna redan på fredag, för att sedan hålla öppet varje helg fram till V.27 då högsommaren drar igång på allvar. Idag fick vi följa med Matilda Stenius ut i skogen för att ta tempen på allt vad naturen har att erbjuda och även leta nya smaker till säsongens À la carte-meny. Vi kikade på granskott som precis börjat växa och smakade på björksav direkt från träden, samtidigt som Matilda förklarar vikten av att tappa saven i rätt tid medan smaken är som mest intensiv och innan den blir bitter igen. Nässlor och svamp får vi däremot tålmodigt invänta då det fortfarande är lite för tidigt för att plocka. 

Förutom en välsmakande À la carte hör vi det även viskas om glassbuffér för alla barn, dagens lunch varje dag och två härliga grillbuffér i veckan där kockarna kommer tända upp grillarna utomhus och servera allt från lamm och ryggbiff till halloumi och svensk färskpotatis. Som vi längtar!

Vi ses!

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv