Dalapizzan - Filurius favorit-smörgås

30 mars, 2011 - 18:50
Dalapizzan - Filurius favorit-smörgås
Filurius

Jag älskar mat! Framför allt all picknick-mat som man kan äta när man är på äventyr. Här kommer recept på Dalapizzan, en riktigt klassisk utflyktsmacka här från Dalarna, och min favorit-smörgås.

Dalapizzan-den klassiska utflyftsmackan

Ingredienser 4 personer

4  Rund tekaka
300  g  Falukorv
Matfett; till stekning
4  msk  Stark senap
200  g  Krossade tomater; ELLER
3  Tomat; skållade och skalade
2  msk  Tomatpuré
2  tsk  Oregano
1  Vitlöksklyfta; pressad
Salt
Peppar
200  g  Riven ost (helst västerbotten)
2  msk  Olja

GARNERING
Persilja; hackad 

Beskrivning

Tidsåtgång ca 40 minuter.

Skiva falukorven i 5 mm tjocka skivor och stek dem i lite matfett.
Koka tomaterna tillsammans med tomatpuré, oregano och vitlök i ca 5
minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred tomatröran på tekakorna
och lägg falukorvsskivorna omlott i en ring ovanpå. Bred senapen över
korven och fördela osten över kakorna och gratinera ca 10 minuter i

250°. Låt svalna och bädda in i smörgåspapper noggrant, stek dessa en kort vända över glödbädd så att osten åter börjar smälta, Ringla lite olja över osten efter gratineringen och servera dem varma. 

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv