De där näten som vi envisas

27 januari, 2014 - 14:03
De där näten som vi envisas
Solberget

med att sätta upp......är ju inte för att vi tycker fantastiskt mycket om att fiska. Inte heller för att vi som jobbar i skidanläggningen vill ha de finaste pisterna för oss själva. Nej, det handlar om säkerhet. Jag skriver det en gång till: s ä k e r h e t. För dig som åker skidor hos oss, men lika mycket för oss som jobbar i anläggningen.

Det man säkert kan veta är att bakom ett nät finns ingen bra och ingen säker åkning. Vi stänger av med nät för att vi till exempel inte vill att du åker in på opistad, stenhård kanonsnö, in i pistmaskiner eller in i snökanoner. Och inte heller in i oss som jobbar.
Ett nät kan också betyda att det finns hinder i naturen, till exempel diken eller nedfallna träd.

Så var rädd om dig, och oss, och respektera näten som vi sätter upp.

// Åsa, skidpatrullen

 

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Kommentarer:

av
S-G (ej verifierad)

Det börjar ju se riktigt bra ut i pisterna. Ser fram mot fina åkdagar framöver. När räknar ni med att öppna fler backar - Specialen och andra?

av
Rickard (ej verifierad)

Känns komiskt att ni skriver om Ert säkerhetstänk ang näten. När ni började spruta med kanoner i mellandagarna var det något helt annat. Då fanns det absolut INGET säkerhetstänk hos Er. Vi skidåkare/besökare/KUNDER var tvingade att åka genom snökanoners brutala vita dimma vilken man inte så mer än någon meter i. Samt så använde Ni inte Era nät/varningspinnar etc alls. Jag (och många KUNDER med mig) påtalade hur KUNDER fastnade i snön från kanonerna, hur KUNDER gjorde sig illa när dom fastnade, hur KUNDER stod med obrukbara skidor mitt i backen då det konstsnön frusit till is under dessa. Kommentarerna från Er personal var: Om någon skadar sig så får vi ta det därifrån. SKANDAL!!!! Att åka upp och kolla undveks helst (troligen rädda för skället från dom arga KUNDERNA). Till slut lyckades vi förmå Er personal att åka upp med några käppar men att ta bort den vita dimman som framkallade en jättestor fara för oss KUNDER fanns det inget intresse att för att göra. Det är ganska horribelt när det inte finns något konsekvenstänk från Er sida. Tror knappast att personal är blind heller utan dom ville nog mest låtsas att inte se. Jag och min yngste son (5 år) mötte vid ett tillfälle en skoter mitt i snöröken, det var ren tur att vi inte krockade. Känns ganska patetiskt att läsa Ert inlägg på bloggen om skyddsnät när ni inte verkar ha några rutiner för säkerhetsarbete för övrigt.

av
Karin

Hej! Ja vi har riktigt fint före och natten bjöd på massor av nysnö, vi räknar med att öppna Specialen i denna vecka och förhoppningsvis Skogsrundan också. Gällande säkerhetstänk; så tar vi med oss alla dina synpunkter Rickard för att utveckla våra rutiner vid liknande tillfällen, vi beklagar om du upplevt säkerheten bristfällig vid ditt besök, pga den sena ankomsten av vintern var vi tvungna att lägga snö i våra öppna nedfarter, därav våra infoskyltar om detta som fanns varstans i anläggningen. Vi jobbar ständigt med att förbättra säkerheten och vill helst undvika att lägga snö i öppna nedfarter, men denna vintern gav oss inget val, nu har det kommit massor av snö och vi lägger ingen snö i de nedfarter som är öppna. Välkommen och tack för era synpunkter!

av
Ann-Sofie (ej verifierad)

Kan tyvärr hålla med Rickard. känns inte så säkert att åka in i ett vitt moln o undra vad som finns i/efter detta. Vid ett tillfälle pratade jag med en man, som jag tror sköter snön hos er om, detta och frågade om det skulle hända ngt i sådana här situationer! tex att en skidåkare skadas. Fick då till svar att "det får vi ta om det händer"!!! Även "att det tar för lång tid att fixa med kanonerna"! Är det inte "bara" att vrida på kanonerna? !Detta känns inte helt okey, men vad vet jag!

av
Katarina S (ej verifierad)

Snart kör jag och min sambo upp, på söndag för att vara exakt. Längtar jätte mycket! Vår tanke är att spendera mest tid med längdskidåkning och undrar därför hur det går med spåren? Öppnas det någon till i dagarna? Som sagt, Söndag. Kan knappt vänta !!

av
Karin

Hej Ann-Sofie, vi tackar även dig för dina synpunkter, detta är jätteviktigt för oss och i vårt fortsatta arbete för att kvalitetssäkra samt göra Skidområdet både bättre och säkrare för er gäster, jag beklagar att du blivit bemött på det viset och vi tar med oss detta, dessvärre så är det inte bara att slå på kanonerna, dessa kräver ständigt underhåll och kontroll från vår snöläggningspersonal, då mycket kan påverka snöläggningen så som väder och vind, tryck och placering. Vi jobbar ständigt efter att kunna leverera en så bra och säker skidprodukt som möjligt trots att vi iår varit tvungna att lägga snö i vissa av de öppnade nedfarterna, som tur är har Kung Bore ordnat kyla under lång tid vilket gjort att vi nu kunnat lägga snö i endast de stängda nedfarterna. Längdspåren är fantastiskt fina och helgen kommer att bjuda på riktigt fin skidåkning både i backen och i spåren. Vi har i dagarna kunnat gå över alla öppna spår utom Jyllandsleden med pistmaskin vilket skapat riktigt hårda och fina spår, Jyllandsleden har vi kört med skoter och kälke. Vi har totalt 50 km preparerade spår och under helgen kommer vi även att kunna börja preparera Kyrkspåren ovanför stugbyn. Välkommen i helgen!

Arkiv