En smak av Säfsen

8 oktober, 2016 - 18:49
En smak av Säfsen
Jennifer

God kväll, Jennifer här! Stör jag mitt i Lördagsmyset? Hoppas du laddat upp med mycket godsaker där hemma, annars kommer du nog bli tvungen att göra det efter denna smaskiga info. Mig känner du kanske främst igen från liften men jag har sedan i vintras även hängt extremt mycket i restaurangen. Det tycker jag att du också ska göra och därför tänker jag nu under hösten dela med mig av mina bästa ’’Hyttan Kök & Bar - Tips’’. Varje kväll i restaurangen har sitt eget tema, och då kan det kanske vara svårt att välja vilken kväll du vill äta hos oss om du inte har lust äta på restaurang sju kvällar i veckan, även om du kan göra det utan att behöva äta samma mat en enda gång. Eftersom det idag är Lördag så tänkte jag berätta om Lördagens buffé. Fredagar och Lördag är nämligen ungefär samma året runt vare sig det är sommar, vinter, vår eller höst. Vissa justeringar görs såklart med säsongens råvaror men annars håller vi oss till samma koncept, dessa dagar är också våra mest populära och omtyckta. 

Just nu kallas buffén för Vilda Säfsen men du kanske känner igen den som Vildmarksbuffé eller Säfsens Smaker. Dessa namn beskriver ganska bra vad Lördagens buffé innehåller. Den smakar Säfsen helt enkelt. Det är älgkorvar, lax i alla dess former, lingon, svamp, jägarfläsk, flera sorters sillar, rostbiff, ostbricka och så vidare.  Som jag tidigare sa görs vissa justeringar efter säsongerna så ibland byts någonting ut mot någonting annat smaskigt.

Bäst på hela buffén enligt mig är tunnbrödsrullarna med lax. Mums! Jag som inte ens är en fisk-människa. Men dessa är så himla goda. Om du som jag, inte alls gillar fisk i vanliga fall så rekommenderar jag ändå att våga smaka på en rulle, jag vill nästan lova att den kommer slinka ner i alla fall. Crushed Potatoes med parmesan är också en annat hit - måste smakas. 

Såklart avslutas kvällen med kaffe och dessert. Paj med vaniljsås brukar Lördagarna bjuda på, mumsfillibabba. Sist men inte minst vill jag också berätta att det ALLTID finns pannkakor till alla barn.

 


Hjärtligt välkomna så ses vi på Hyttan Kök & Bar! 

 

//Jennifer i Restaurangen

 
 

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv