Första sommarveckan

6 juli, 2016 - 14:48
Första sommarveckan
Amelie

Nu är första sommarveckan på Säfsen igång med buller och bång. Hyttan Kök och Bar har öppet varje dag och serverar lunch och middag, aktiviteteshuset Björnen har slagit upp dörrarna och aktiviteterna har börjat rulla på veckobasis. Första veckan nu är en liten prövovecka med flera olika premiärer; det är första för i år som vi har en "Lilla Italien" kväll i restaurangen, det är första gången för i år som Björnen har all typ av uthyrning, det är första gången för i år som aktiviterna körs och det finns många fler premiärer att upptäcka på Säfsen.

Hittils har vi på aktivitet också bockat av ganska många premiärturer. I måndags kickade vi igång årets första Familjeäventyr. Familjerna tävlade och kämpade på för att lösa flest uppdrag på kortast tid. Dagen efter kanske det finns ett pris till vinnaren, vem vet...?

Vi har också kickat igång vår MTB- och fiskeclinic där vi ger lite nybörjartips och råd för dem som ska ut och cykla eller och fiska.

Igår eftermiddag hade vi vår första Vildmarksskola där gästerna fick lära sig nya spännande saker i och om skogen. Bland annat vilket träd man kan använda sig av om man vill göra tvål i naturen. Boka in dig på Vildmarksskolan vetja så får du också lära dig!

Igårkväll gick även den första Älgsafaribussen från Hyttan ut i skogen för att spana på skogens konung - älgen. Ta med kikaren och häng på så kanske vi får se älg om vi har tur.

Och under dagen har jag hunnit köra igång årets första Vildmarkshäng där barn mellan 8-13 år får leka och tävla tillsammans med en ledare nere på Vildmarksleken, vi hade riktigt roligt så jag ser fram emot fler aktiviteter under sommaren.

Som ni märker har vi hunnit bocka av många premiärer men vi har fler kvar att inviga under veckan. Jag ser fram emot att få göra alla aktiviteter och komma ut i skog och mark och uppleva naturen. Hoppas ni också är taggade på att få uppleva svensk sommar hos oss i Säfsen och se det bästa av vad Naturen har att erbjuda.

 

/Amelie på aktivitet

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Kommentarer:

av
Lena (ej verifierad)

Lycka till med alla nya spännande aktiviteter, låter jättekul!

Arkiv