Helmut Tipsar Inför Oktoberfesten!

29 september, 2011 - 18:55
Helmut Tipsar Inför Oktoberfesten!
Hanna

Hallå Allihop!

Ni har säkert alla hört talas om att vi har en ny restaurangchef för Hyttan Kök & Bar sedan första juni och tänkte därför att ni skulle få lära känna mannen bakom namnet.

Han heter alltså Helmut Schwabe och kommer från Augsburg, några mil söder om München i Tyskland men har bott i Sverige de senaste 16 åren. Helmut är i grund och botten utbildad kock och har en lång meritlista. Bland annat har han jobbat på Operakällaren i Stockholm, varit i privatkock hos en multimiljonär och även drivit en egen restaurang i Leksand.

Och eftersom han är kock måste man ju fråga vad han helst själv äter.

- Färsk piggvar med en krämig risotto! Italiensk risotto, ska understrykas.

I köket är hans styrka kombinationen av vällagad mat, ekonomi och miljö. Privat spelar han en del golf, stadigt påväg ner i handicap, och ser även fram emot att få lära sig att åka lite längsskidor i vinter om tid finns.

Sen eftersom den tyska traditionen "Oktoberfest" är i full gång, dit folk vallfärdar från hela världen, så blev den sista frågan till Helmut såklart - Vad kan jag laga till nära och kära hemma i mitt egna kök som är typiskt för denna folkfest?

Helstekt Fläskkarré med Brödknödel, Ölsås och Surkål.

Och för er som är sugna på att testa kommer här lite hjälp på vägen..

Använd stekskyn från fläskkarrén som bas för såsen, tillsätt lite mörkare öl, kalvfond och hel kummin, koka ihop och det är klart att servera. Brödknödel är en aningen större utmaning. Blanda ihop vitt formbröd, små bitar, med mjölk och ägg, tillsätt färsk persilja, vitpeppar, salt och muskotnöt. Stek sedan lök och bacon i tärningar och lägg även det i blandningen. Knåda ihop en deg och forma knölarna som sedan ska kokas på låg värme i ca 20 minuter.

Svårare än så är det inte! Testa själva!

Auf Wiedersehen!

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv