Höstkänslor

3 oktober, 2016 - 15:16
Höstkänslor
Amelie

Jag kom precis in från en kort liten kajaktur på Säfssjön och det var riktigt skönt. Solen värmer fortfarande och luften är härligt frisk och krispig. Att komma ut på sjön och höra vattnet och se solen glittra i sjön är helt fantastiskt. Även om man i de flesta fall förknippar paddling med sommar skulle jag verkligen rekommendera att ta en tur på sjön nu i början på hösten. Se till att vara rätt klädd och ta med en härlig matsäck med kanske lite varm choklad, äggmackor och avsluta allt med en hikebanan*. Det är ingen dålig dag det kan jag säga!

Och skulle vattnet kännas lite för kyligt och att det kanske går lite för många gäss på sjön kan man alltid ta på sig hikeskorna och ta sig upp på toppen och titta på Säfssjön på avstånd. Det finns många alternativ upp till toppen så oavsett om man vill ha en rejäl utmaning eller vill knalla upp i en lite lättare backe finns det något för alla. Utmaningen hittar man i Djävulsgapet som är Säfsens brantaste backe och vill man ta det lite lugnare går det en fin grusväg genom en grön backe hela vägen upp till toppen. Känner man att man kanske vill utgå från Hyttan och ge sig ut på en längre tur går Solbergsleden hela vägen från Hyttan upp till Solberget och vidare över Råberget och Paskaberget och sen tillbaka till Hyttan.

Hoppas ni får en härlig vecka med mycket aktivitet utomhus och sol!

/Amelie på Aktivitet
 

*Recept på Hikebanan

1 banan/person

1-2 chokladkakor (tips från erfaren Hikebanan-ätare: Marabou Daim)

Aluminiumfolie

Eld/glöd

Skär ett snitt i bananen och peta ner chokladrutor i snittet (peta ner så många det går, då är det som godast!). Gör ett litet bananpaket av foliet och lägg på elden/glöden. Låt paketet ligga där några minuter så bananen blir lite varm och chokladen smälter. Ta bort från elden och öppna paketet och njut!

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv