I gränslandet mellan vinter & vår

27 mars, 2014 - 12:01
I gränslandet mellan vinter & vår
Erik

Hej!

Våren har kommit till Säfsen och jag tänkte berätta hur det ser ut i terrängen och uppe i skidområdet såhär med dryga tre veckor kvar av årets skidsäsong!

Ute i skogen sjunger fåglarna för full hals och det mesta av snön har nu smält bort. Vi har stängt alla våra längdspår för säsongen men vid Östertjärnsvägen och Höjsjöleden finns fortfarande fina partier för er entusiaster som kan tänka er att ta av skidorna och bära dom en bit. Det är ca. 700m in på östertjärnsvägen som ett större barmarksparti finns men efter dessa bara fläckar finns det åter riktigt fina sträckor. Vi har som sagt inga sammanhängande längdspår öppna men vill man åka längd så går det fortfarande!

Uppe på solberget finns det relativt gott om snö kvar än. Under kalla mornar med soligt och klart väder kan det faktiskt vara säsongens bästa skidåkning nu!  Vi har dock fått stänga pisterna Hälge, Blixten och Vargspåret för säsongen. Under de kommande veckorna kommer även Fallet och Specialen att stängas då snön i dessa pister kommer att schacktas till andra nedfarter för att säkra snötillgången där. 

Som väderprognosen ser ut just nu kommer temperaturen att sjunka till några minusgrader nattetid vilket innebär att pisterna kommer vara hårda och fina under förmiddagarna.

Sammanfattningsvis ser det bra ut framöver och ute i pisterna finns det fortfarande fin snö. Gänget i liften och pistmaskinsförarna kommer att få skotta/schackta en del snö där snötäcket blir tunnt men det fixar vi! 

Nu håller vi tummarna för soliga dagar och kalla nätter!

 

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv