Leva och lära av naturen

31 juli, 2016 - 11:43
Leva och lära av naturen
Amelie

Nu har halva sommaren sprungit förbi här på Säfsen. Och vad vi hinner med i veckorna! Här är några exempel på vad gästerna tillsammans åstadkommer under en vecka: 100-tals mil av MTB-cykling och vandring, många spikar på minigolfbanorna, 100-tals meter över marken på klätterväggen, extremt många kilometer på vattnet i båtar och kanoter och otroligt många timmar av familjemys, glädje, friluftsliv och semesterfeeling. Det finns något för alla smaker och det är lätt att hitta sin egen favorit.

Min favorit den här veckan var Vildmarksskolan. Det var första gången jag skulle ha den aktiviteten med en så stor grupp så jag var lite nervös innan vi började, men vilket härligt gäng det var! Väldigt nyfikna och sugna på att lära sig mer om vad som finns i skogen. Vi pratade mycket om vilka bär man kan hitta och vilka som är godast och hur man kan se skillnad på bären. I år är ett riktigt bra bärår så det finns hur mycket blåbär och hallon som helst i skogen så mitt bästa tips angående bären är att ta med en korg och börja plocka! På bilden ovan har vi stannat för att titta på Sveriges två köttätande växter, Tätört och Sileshår. Har ni koll på hur de ser ut? Det slank nog även ner ett och annat blåbär under den lilla pausen...

När vi hade gått genom skog och mark ett par kilometer var det dags att ta en liten paus och lära oss att göra eld. Det enda jag hade tagit med mig var tändstål, resten fick vi hitta på egen hand men det var inga problem alls och efter några minuter hade vi en fin och stadig eld. Påvägen tillbaka till stugbyn gick vi på en mysig liten stig precis intill vattnet så vi hade en fin utsikt över Säfssjön och även Snowcamp. 

Nu är jag riktigt taggad på att få ta med nästa gäng på Vildmarksskola och visa allt vad skogen har att erbjuda. Jag hoppas vi ses i skogarna kring Säfsen i sommar!

/Amelie på Aktivitet

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv