Lift på sommaren?

17 juli, 2016 - 14:22
Lift på sommaren?
Amelie

Ja det är klart man kan åka lift på sommaren! På Solbergsturen åker vi sittlift till toppen av Solberget där vi tittar på utsikten och berättar vad vi ser och efter det tänder vi en eld och kokar kaffe och fikar.

Igår var jag uppe på toppen med ett glatt gäng. Liftturen kittlar härligt i magen och under tiden ser man Säfssjön, stugbyn, Snowcamp, vindkraftverk och vackra vyer av skogar och sjöar. På toppen pratade vi om vad som finns i närområdet och vad vi ser och vi pratade även om hur det ser ut och funkar på berget när det är täckt med snö under vintern. Det är spännande att se hur en skidanläggning ser ut utan snö, det är ganska stor skillnad.

Det var ganska blåsigt på toppen igår så jag hade svårt att få igång elden. Jag kämpade med den länge och de andra gästerna som var med på turen lyckades få till en eld i Varglyan innan mig. Men till sist tog sig min eld också så vi kunde börja koka kaffe. Under tiden som kaffet blev varmt sprang barnen omkring och plockade och åt blåbär så de blev alldeles blå runt munnen och de hämtade mer och mer pinnar till elden så det blev en stor eld i Varglyan. När kaffet hade blivit varmt var det dags att fika på kanelbullar, te, saft och kaffe. 

För att komma ner från berget finns det lite olika alternativ. Eftersom alla backar leder tillbaka till samma ställe kan man välja vilken av skidbackarna man vill ner, men då ska man vara beredd på att det kan vara ganska högt gräs. Det går också en grusad bilväg från toppen ner till liften så den kan man också gå. Men min och Filurius favoritväg tillbaka ner till liften är Vargspårets downhill led! Den slingrar sig neråt med massor av kurvor, små kullar och velodromsvängar. Det händer nått hela vägen och längs vägen har Filurius satt ut några siffror, hur många kan du hitta?

Nästa gång hoppas jag att det är dig jag träffar på vid liften. Till dess, ha det bra!

/Amelie på Aktivitet

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv