Nytt namn, ny plats & ny nedfart

10 februari, 2014 - 13:53
Nytt namn, ny plats & ny nedfart
Karin

Årets första sportlovsdag och vad passar då bättre än en sportlovsrapport från Skidområdet - jag lovar det har hänt en hel del. Hanget som var en av våra svarta nedfarter har vi valt att plocka bort, det går fortfarande att åka ner men skogen har tagit över delar av den och vissa partier är smala, därför har vi valt att lägga krut på vår nya nedfart Nisses istället. Nisses är en bred blå nedfart och ni hittar den från toppen ner mot Skogsrundan.

Parkbygget är i slutfasen och den kommer att stå helt klar i början på denna vecka, parken har förövrigt fått både ny plats och nytt namn, platsen är mellan Specialen och Familjebacken, där har träd avverkats och maskiner planerat för att parken skall bli ett helt eget område, och det ser riktigt bra ut, böljande hopp, roliga rails och många boxar - allt anpassat för familjens alla parkälskare stor som liten, i "Folkparken" som den numera heter kommer alla att kunna vara med! 

I Älgkroken har pistmaskinförarna busat runt med snön under nätterna och skapat roliga gupp och pucklar som inbjuder till lagom höga skutt, många testade under helgen och det verkar vara mycket uppskattat.

Läget inför sportlovsveckorna ser alltså riktigt bra ut, helgen bjöd på mycket tung natursnö vilket gör att backarna blir kanon - prognosen visar minusgrader och sol. Äntligen som vi längtat efter den sol-rackaren, att få pausa med en varm choklad och känna solens strålar i ansiktet -mys!

Vi har idag 14 av 16 nedfarter öppna efter vår korrigering av Hanget och Nisses, parken är öppen men inte riktigt klar, 5 av 6 liftar är öppna och den sista Brantenliften räknar vi med att kunna öppna inom kort. Längdspåren är superfina, alla spår förrutom Skatespåret är öppna och preparerade. Östertjärn får såklart en stjärna i kanten idag och bjuder på hårda, lättåkta och fina spår, omgivningarna med snöfyllda granar och öppna karga snötäckta gläntor och mossar gör upplevelsen magisk. Välkommen till Sportloven i Säfsen!

 

 

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Kommentarer:

av
John Dahlström (ej verifierad)

Har nedfarten fått sitt namn av Nisse Carlsson, Ulriksberg, som var den drivande kraften när turistanläggningen startade?

av
John Dahlström (ej verifierad)

Har nedfarten fått sitt namn av Nisse Carlsson, Ulriksberg, som var den drivande kraften när turistanläggningen startade?

av
Adina (ej verifierad)

Synd att en svart backe försvinner. Törs man hoppas på att ni gör något extra bra med Branten för att trösta oss som gillar utmaningar?

av
Ann-Sofie (ej verifierad)

Jättekul att ni nu kan öppna fler backar o att ni förnyat er med både namn o platser!!

av
Karin

Hej! Ja Nisses har fått sitt namn efter Nisse Carlsson i Ulriksberg som har varit en inspiration till mycket både då och nu i Säfsen. Vi schaktar och planerar just nu i Branten för att skapa möjligheter och utmaningar för alla som gillar svarta nedfarter bäst. Roligt med så många kommentarer, hoppas ni alla besöker oss inom kort, backarna är kanonfina och prognosen visar minus och sol framöver, välkomna!

Arkiv