Rykande Färska Nyheter!

18 december, 2011 - 15:15
Rykande Färska Nyheter!
Hanna

Hej På Er Allihopa!

Nu har jag varit ute i backen och träffat mannen, myten och legenden - Tomas Johansson, Driftansvarig på Solberget, för att få veta mer om snöläget och kommande nyheter.

Just nu har vi alltså öppet tre nedfarter, två familjebackar och en en blå backe från toppen. Näst på tur att öppna står Långsvängen och Gläntan, två gröna backar, också dem från toppen. Hur snart vi öppnar dem beror dock helt och hållet på väderleksrapporten och som det ser ut i dagsläget verkar de kunna bli klara till Nyår.

Tog mig sedan upp till Kidspark där det var fullt ös ner i pisten. Här ovan ser ni Juni, 5 år, med sin pappa Anders påväg ner till mamma som stod och väntade.

Erik är på plats och hjälper alla barn och föräldrar upp i liften.

Skidskolan börjar nu komma igång på allvar och här ser ni Nina påväg ner i slalombanan med sina två Smygare. Full fart!

Passade också på att fråga hur läget såg ut i skidspåren och där har vi två glada nyheter. Redan imorgon kommer förhoppningsvis både Mellanfallsvägen och hela Elljusspåret vara färdigpreparerade och det betyder 13 nya km!

Öppna spår just nu är annars Östertjärnsvägen, Elljusspåret 2 & 3 km, samt Hösjöleden där jag för övrigt träffade de här två glada grabbarna! Kjell och Lasse från Örebro valde att åka hit bara under dagen och har redan avklarat 15 km på skidorna.

"Härliga spår, det här borde alla testa!", kommenterade Lasse.

Så hoppas vi ses snart! Ha det kalas så länge!

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv