Svensk sommar

24 juli, 2016 - 12:54
Svensk sommar
Amelie

Vilken sommarvecka vi har haft! Solen har visat sig från sin absolut bästa sida och temperaturen har visat uppåt 25 grader flera gånger. Med sånt här väder är den svenska sommaren oslagbar!

Jag har haft lyxen att få vara ute väldigt mycket i det fina vädret hela veckan och jobba med härliga gäster. En av favoritturerna från veckan var Storkanotsutlflykten. Vi hoppar i våra storkanoter som rymmer 15 personer i varje kanot, och sen ger vi oss ut på sjön där vi löser lite kluriga uppdrag. Det hela leder till att vi stannar till nånstans och gör upp en eld och bakar något som påminner mig om utflykterna från förskolan. Är det någon som kan klura ut vad det skulle kunna vara? Ledtråd: man behöver en pinne.

När solen är framme och temperaturen stiger är det så härligt att få plaska, leka, simma, bada och stojja i vattnet. Precis nedanför stugbyn finns Säfsens egna guldkorn när det gäller badplatser - Prästudden. Där finns gott om plats att lägga ut filten och ta med picknickkorgen och sola och bada så länge man orkar. Det finns också en rutschkana ute i vattnet som man kan slida nerför. Om man blir lite för rastlös för att ligga och ha det gött på en filt finns det möjlighet att hyra kanoter/kajaker och båtar som man kan ta ut på Säfssjön. Runt om sjön finns massa fina ställen att upptäcka; bästa badplatserna, bästa grillplatserna, bästa fiskevikarna och mycket mer! Jag har flera guldkorn från Säfssjön på lager så kom in och hör med mig eller de andra på Säfsen så ni också får ta del av Säfssjöns guldklimpar och njuta av sommaren till max. Jag vet att ett av Filurius bästa tips är att gå ut på bryggan längst ut på Vildmarkslekplatsen ganska tidigt på morgonen och ta ett morgondopp. Då har solen precis börjat nå dit och det är lugnt och tyst på sjön. Så se till att ställa klockan och ta med badkläderna ner till bryggan för att njuta av en uppfriskande och härlig morgon.

Njut av sommaren och simma lugnt!

/Amelie på Aktivitet

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv