Ut och lek!

31 maj, 2016 - 11:58
Ut och lek!
Amelie

Nu har hela maj sprungit förbi och vad mycket vi har hunnit med! Maj kickstartades igång med Valborg och Majeld och första dagarna i maj bjöd på strålande sol och sommartemperaturer. Efter det har det varit fullt upp med att fortsätta förbereda inför våren och sommaren. Vi har varvat med att göra så mycket som möjligt ute för att få njuta i solen och planera framför datorn så allt blir så bra som möjligt. 

Lite senare in i maj kom även massa skolklasser som fyllde sina dagar med olika tävlingar och samarbeten ute i skog och natur. Det har klättrats på klätterväggen, skrikits på spökvandringen, paddlats på sjön och massa mer. 

I mitten på maj bjöd vi in till nyinvigning på Vildmarkslekplatsen. Den har fått en upprustning och bland annat har det tillkommit lite nya hinder i låghöjdsbanan och grillplatsen har städats iordning ordentligt. Detta ville vi fira med en helhelg hos oss så vi bjöd in till korvgrillning på Vildmarksleken samt lite informationsmöten om vad som händer på Säfsen.

Vildmarkslekplatsen är perfekt för en heldag ute i skogen. I nära anslutning finns Majatjärn där man kan få en stund med lite lugn och ro och fiska ädelfisk. På Vildmarkslekplatsen finns också låghöjdsbanan som är en hinderbana där man kan utmana hela familjen och se vem som egentligen är smidigast. Efter lite lek och stoj kan man samlas kring den uppbyggda grillplatsen där man kan grilla lunch (kanske till och med egenfångad fisk från Majatjärn...?). Längst ut på Vildmarksleken finns en liten badbrygga där man kan svalka av sig efter några roliga och lekfyllda timmar. Det här är ett av mina favoritställen i Säfsen och förutom det jag nämnt tidigare passar det perfekt som träningsställe också. På med träningskläderna och spring ut hit där man kan pausa springandet lite och hitta på massa roliga styrketräningsövningar med hjälp av låghöjdsbanan.

Visst låter det roligt? Nu har även solen hittat tillbaka hit och det ser ut som vi kommer få strålande dagar en tid framöver, så packa ihop familjen och ta fram skogsmullen och leken i dig och kom hit och lek i naturen vetja!

 

Hoppas vi ses!

/Amelie på Aktivitet

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv