Utforska Säfsen

6 augusti, 2016 - 16:48
Utforska Säfsen
Amelie

Det finns massvis med saker att se och göra på Säfsen, och det mesta går att utforska helt på egen hand. Jag tänkte att jag skulle tipsa om några av mina favoriter som man kan göra på egen hand.

Först ut har vi Vildmarkslekplatsen. Den ligger ungefär 2 km från stugbyn i närheten av Snowcamp. På Vildmarklekplatsen finns bland annat några grillplatser, flera vindskydd, badbrygga och en låghöjdsbana. I nära anknytning till Vildmarkslekplatsen finns Majatjärn där man kan fiska ädelfisk. Det här området passar de flesta oavsett om man vill fiska, bada, grilla över öppen eld eller busa och leka i låghöjdsbanan. Hett tips om alla i familjen vill olika saker.

Nästa tips är att testa någon av våra fina MTB-leder. Det finns både kortare och lite lättare leder samt lite längre och svårare leder vilket gör att både en van cyklist eller nybörjare hittar något här. Vill man öva mer på tekniken kan man prova vår teknikbana som är ny för i år. Den ligger bakom aktivitetshuset Björnen och där kan man öva på balans, bromsteknik, hur man tar sig över hinder och bli mer säker på hur cykeln fungerar och hur man hanterar den. Efter några varv i teknikbanan lovar jag att man har avancerat som cyklist. 

När vi ändå är inne på våra leder vill jag slå ett slag för våra vandringsleder. Det finns massor av vandringsleder och oavsett om man vill utmana sig själv och gå en längre och svårare sträcka eller en lite kortare och mindre fysisk sträcka finns det en led som passar. Packa ryggsacken med matsäck och ge er ut på lederna och upptäck skogen. Glöm inte att ta med en burk så ni kan plocka alla blåbär och hallon som finns nu. Och något jag verkligen tycker om att göra är att testa att springa någon av vandringslederna. Det blir ett helt nytt sätt att uppleva skogen och löpningen blir så mycket roligare och på en helt annan nivå.

Till sist vill jag lyfta möjligheterna att förenas kring sport. På bild ser ni vår fotballsplan och i bakgrunden har vi en volleybollplan. Ta med fotbollen och ge er ut och utmana varandra eller andra, sport är något som i många fall för människor samman så det tar säkert inte lång tid innan matchen är i fullgång. Utanför Hyttan finns både en minigolfbana och en frisbeegolfbana om man vill utmana familjen eller kompisarna på en match där.

Hoppas ni får en härlig och aktiv sommar!

/Amelie på Aktivitet

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv