Vår vän Filurius

13 april, 2017 - 07:44
Vår vän Filurius
Sandra

Hej! Sandra ifrån skidskolan är tillbaka här igen och denna gången tänkte jag berätta för er om en av mina bästa vänner, Filurius.

Här i Säfsen bor en älg och inte vilken älg som helst utan en som är klädd i röd tröja, blå byxor och kallar sig för Filurius. Ni vet den älgen som åker runt på ett par skidor i Solbergets pister eller springer runt uppe på Hyttan och hittar på en hel del galna påhitt. 

Filurius är personalens goda vän. Han är en sådan som älskar kramar och high-fives och delar mer än gärna ut sådana till alla vänner som han möter på Säfsen. När han inte har fullt upp ute i skogen kan man hitta honom med ett par skidor under klövarna. Filurius tar ibland med sig en av skidlärarna och anordnar en aktivitet som vi kallar för Skid- och Busklockan uppe på berget. Han promenerar upp till Skidskolans hus, tar med sig alla barn han hittar och gör något galet upptåg i kidsområdet eller tar sittliften och beger sig upp till toppen. Några favoriter under Skid- och Busklockan är high-fivetåg, Filurius race, människoslalom och godisregn. 

En annan Filurius favorit är hans disco som går av stapeln inne i Smedjan bar. Efter backen har stängt kan man på utvalda dagar bege sig dit för att shakea loss sin sista energi tillsammans med Filurius på hans disco. Du har väl kikat in Filuriusmovesen?

När Filurius inte håller i Skid- och Busklockan eller discot så kan man ändå möta honom uppe på Hyttan. Ibland dyker han upp där bara för att få säga hej, krama om alla barn och köra kurragömma tills man inte orkar mer. När Filurius pannkakssug blir för stort beger han sig tillbaka hem men aktivitetsledarna stannar kvar oh leker vidare med barnen. Den aktiviteten kallar vi på Säfsen för Filurius på Hyttan.

Har ni missat någon av Filurius aktiviteter eller känner er sugna på att vara med?

kolla in vårt veckoprogram för dag och tid när man kan få träffa vår lurviga vän!

 

P.s. Glöm inte Filurius extraaktiviteter under påskhelgen!

 

LÅNGFREDAGEN - 12.00 Skid- och Busklockan, jakten på påskäggen i skidområdet

                          - 18.00-20.00 Filurius på Hyttan med påskpyssel

PÅSKAFTON - 12.00 Maskeradslalom i skidområdet, bra vinster utlovas!

                    - 18.00-20.00 Filurius på Hyttan med påskpyssel

PÅSKDAGEN - 12.00 Small big air tävling i skidområdet. Alla är vamrt välkomna att vara med och tävla!

 

Ha en fin påskhelg så ses vi kanske i backarna!

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv