Säfsenbloggen

Säfsenbloggen

Säfsen manifest - vårt bidrag till en strulfri skidsemester

Vi själva älskar att åka på skidsemester men vi vet också att det är saker som utmanar inte minst en barnfamilj på semester. Mycket planering, saker som ska packas och många viljor och behov som ska tillgodoses. Vi tror att om vi kan göra det enklare och mer ”stulfritt”  blir skidsemestern ännu roligare och man får mer semester. Så vi jobbar hårt på alla områden att hitta smarta lösningar och här kommer några av våra bidrag.
 

1. Säfsen Inklusive - Vårt mest prisvärda paket med allt man behöver för en lyckad skidsemester. Liftkort som gäller alla dagar inkl ankomst- och avresedag, komplett skidutrustning, middagar och städning av stugan. Med Säfsen Inklusive kan du helt enkelt fokusera på att ha semester. Läs mer här!

2. Barn åker för 0kr - under söndag-torsdag vecka 2-6 & 10-12 bjuder Filurius alla sin kompisar 0-7 år på gratis skidhyra för utförsåkning, gratis liftkort, massor av roliga barnaktiviteter, pannkaksfrossa och barnbuffé. Läs mer här!

3. Föräldraliftkortet - enkelt att dela. Har man små barn kan det ibland vara svårt att åka tillsammans. För att göra det lite enklare och strulfriare för er har vi nu tagit fram Föräldraliftkortet. Ett helt vanligt liftkort men med den smarta skillnaden att två föräldrar kan turas om och dela på det. Läs mer här!

4. Kan du åka barnbacken, kan du åka från toppen. Det är något magiskt med första gången man kan/vågar åka från toppen och vi vill att alla ska kunna det. Därför finns lätta, breda och säkra backen Långsvängen så att alla som klarar barnbacken också kan åka från toppen! Se vår pistkarta här!

5. Gratis prova-på skidåkning för barn upp till 3 år - Självklart ska de minsta prova att åka skidor men vi vet också att tålamodet kan vara väldigt kort hos de minsta. Därför kan man låna skidutrustning gratis till de allra minsta för att se om de tycker det är kul. Vill man fortsätta åka kan man sedan fortsätta hyra. I mån av tillgång och kan ej förbokas.

6. Rullband för de minsta. Rullbandet i barnområdet är både det enklaste och roligaste sättet att åka lift för de minsta. När det är dags för knapplift så ligger vår lättaste knapplift precis bredvid. 

7. Lågpriskalendern. Det ska vara lätt att hitta de billigaste resorna och därför har vi satt ihop vår lågpriskalender så du enkelt hittar den vecka som passar dig bäst. Se vår smarta kalender här!

8. Alltid barnsängar och barnstolar i alla stugor. Hos oss behöver du inte förboka barnsäng eller barnstol, det finns alltid i alla stugor och kostar givetvis inget extra.

9. Något extra kul i nästan varje backe. Att göra coola svängar tycker barn är kul men ännu roligare är att hitta olika spännande utmaningar som sätter balansen på prov. I nästan varje backe kan du hitta en liten extra detalj. Leta efter bl a Velodromkurvan, Puckeln, eller Megamoguls i pistkartan.

10. Lånepulka, gratis. Ibland behöver man ta en paus från skidorna eller så har man småsyskon som inte orkar lika läge, då kan man låna gratis lånepulka för fortsatt bus i snön. Pulkabacken ligger precis bredvid barnområdet så några kan åka skidor och några åka pulka.

11.  Inget Key Card-tvång hos oss. Ni vet Key Cardet, det där omladdningsbara kortet till skipasset som man alltid glömmer hemma, vi har tagit bort det tvånget. Hos oss ingår alltid själva kortet när du köper liftkort och kostar givetvis inget extra och funkar precis lika smidigt. Om du har ett eget laddningsbara kort eller vill köpa ett eget så går det givetvis bra.

12. Avlastningsplats vid barnområdet. Det är många saker som ska lastas ur bilen. Det enklaste är att åka upp till någon av våra avlastningsplatser som ligger precis vid skidområdet och lasta av både familj och skidutrustning, sedan kan en person åka och parkera bilen och övriga börjar åka skidor på stubben.

13. Alla barn 0-4 år äter gratis i våra restauranger när vuxen äter. Förmånliga barnpriser upp till 14 år. Läs mer om våra restauranger här!

14. Lekrum i anslutning till restaurangen. När barnen ätit upp finns det massor med lek, bus och pyssel i lekrummet så att mamma och pappa kan njuta mat och dryck en lite längre stund. Flera dagar i veckan är lekrummet bemannat med vår egen pysselpersonal.

15. Gratis barnaktiviteter. Nästan varje dag har vi något kul upptåg eller miniäventyr på gång. Se veckoprogrammet för när och var!

16. Sätt upp på stugan, betala när du åker. Ibland vill man slippa släpa på plånboken, i alla restauranger kan du sätta upp notan på stugan och betala innan du åker. Lika smidigt som på hotell.

17. Alla backar pistas varje dag. Skidåkning ska kännas lätt och vara skön, därför pistar vi alla backar varje dag.  

18. Skidskola för alla åldrar och nivåer.

19. Snö eller pengarna tillbaka. Vi har snögaranti från första öppningsdagen till den sista. Skulle vi inte uppfylla vår garanti kan du välja på att fritt boka om din resa eller få pengarna tillbaka. Läs mer om vår snögaranti här.

Säfsen Inklusive

Vårt mest prisvärda paket med allt man behöver för en lyckad skidsemester. Skipass som gäller alla dagar inkl ankomst- och avresedag, komplett skidutrustning, middagar och städning av stugan. Med Säfsen Inklusive kan du helt enkelt fokusera på att ha semester.
Allt detta ingår: 
- Liftkort alla dagar under din vistelse.
Du kan alltså åka hur mycket skidor du vill! 
- Skidhyra alla dagar under din vistelse    
- Utvalda middagar i Hyttan kök & bar 
- Städning

1695 kr
/vuxen
Familjens favorit! Boka vårt prisvärda paket där allt som behövs för en lyckad skidsemester ingår!
Fr 695
kr
/stuga
Filurius bjuder alla sina minsta kompisar 0-7 år på gratis skidhyra, liftkort, barnbuffé, pannkaksfrossa och massor av aktiviteter, du kommer väl?Senaste inlägget

Nej