Säfsenbloggen

Nära till all shopping

Det ska vara bekvämt och enkelt under semestern, därför finns det mesta på stenkast avstånd under din vistelse i Säfsen.

AKTIVITETSHUSET BJÖRNEN - UTHYRNING & SPORTBUTIK
Mitt emot Hyttan finns vår välfyllda uthyrning och sportbutik, här hyr du friluftsutrustning så som cyklar, båtar, cyklar, fiskeprylar m.m i butiken finns även mängder med friluftsvaror, acessoarer och kläder.
Öppet: v.19-44

COOP NÄRA - MATBUTIK
2 km från Stugbyn ligger Fredriksbergs matbutik, Coop Nära är även apoteks-ombud.
Öppet: Måndag-Fredag 09:00-18:00, Lördag 09:00-16:00, Söndag 11:00-16:00

LILLA GLASBODEN - SOUVENIRER & GLASKONSTVERK
Ligger ett stenkast från centrumanläggningen Hyttan i backen upp mot kyrkan på vänster sida.
Öppet: Dagligen

______________________________________________________________________________________________________

Utflyktstips i området

I Säfsen finns alltid något att göra, trots det så vaknar utflyktslusten till ibland och det är inte alls långt till en rad intressanta och roliga utflyktsmål, här kommer några förslag, kontakta receptionen om du vill ha fler tips!

STYGGENSTUGAN
Här bodde Carl Johan Persson i folkmun kallad "Styggen" - detta på grund av förmågan till trolldom. Besök Styggenstugan och förundras över historien och dess speciella omgivning.

LUOSSASTUGAN
Luossastugan är sedan 1944 minnesstuga över Dan Andersson, här arrangeras mysiga dagar och kvällar med visor och historier, miljön och vandringen ner till stugan är dessutom magisk.

AQUA NOVA ÄVENTYRSBAD I BORLÄNGE
9 mil och en dryg timmes bilresa från Säfsen ligger Borlänge och äventyrsbadet Aqua Nova, som är ett av Sveriges häftigaste äventyrsbad, perfekt utflyktsmål för en regnig dag.Senaste inlägget

Nej