Längdpremiär och nysnö

1 december, 2017 - 16:04
Längdpremiär och nysnö
Carolina

Äntligen är vintern här och förberedelserna inför säsongsöppning 22/12 är i full gång. Öppningshelgen, jul och nyår knackar på dörren och snart drar vi igång på riktigt. Utanför fönstret faller snön och vi har fått ca 30 cm nysnö senaste veckan. Idag preparerade vi våra första längdspår, så plocka fram pjäxor och skidor för nu är det dags för premiäråket. Kylan och snön är här och väderprognosen framåt ser lovande ut. 

Vad händer annars just nu? 
Vi laddar för fullt inför julbordshelgerna som drar igång ikväll. 1-2 och 8-9/12 dukar vi upp vårt goda traditionella julbord med lokala inslag. Det finns lite platser kvar, varför inte passa på att ta med familjen eller vännerna upp för lite god mat, brasmys i stugan och längdskidåkning? I skidområdet är förberedelserna i full gång. Souvenirer, kläder, skidor och mycket mer packas upp och i Wärdshuset förbereds menyer, möblering och skyltar.

Hur går det med snöläggningen i skidområdet? 
Det går riktigt bra, vi har utökat vårt snökanonssystem med massor av extra kanoner inför denna säsong. Vilket betyder att vi kan lägga mer snö på kortare tid. Det är fullt tryck på snökanonerna i skidområdet dygnet runt just nu och berget är täckt av en vit härlig snödimma. Kullarna blir större och större för varje dag, man blir glad ända in i själen. Nu är det nära tills vi får ta första åket för säsongen. 

Längdspår? 
I dagsläget har vi 17km nypreparerade spår öppna. Det är Östertjärnsvägen, Elljusspåret och Hösjöleden. Spårkort kan enkelt köpas i receptionen på Hyttan eller via SWISH. Skyltar finns uppsatta vid varje spårcentral för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdaterad stauts på längdspåren, fortsätter detta väder att hålla i sig kommer vi förhoppningsvis snart kunna öppna fler spår. 

Erbjudande boende
Passa på att kom upp och bo en natt eller två i våra mysiga timmerstugor. Kombinera julbord, längdsskidåkning och brasmys i stugan. 
Pris: från 599 kr/natt i timmerstuga med 6 bäddar. Boka här -->

Ha en fortsatt bra dag! 
Vi ses i spåren.

Mvh Carolina i receptionen

Skriv kommentar:

Badbot Fields
If you see these fields, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.
If you see this field, something is wrong.

Arkiv