Säfsenbloggen

 
21 februari, 2019

Säfsenbloggen

För att göra det så enkelt som möjligt för er att välja aktiviter inför er skolresa så har vi skapat 3 färdiga paket med olika teman. Välj det paket som passar er bäst, vill ni hellre skapa ett eget av utvalda guldkorn går det också alldelles utmärkt. Samtliga aktiviteter är ledarledda och utförs av våra duktiga instruktörer.
 
Action Kids

Passar: För er som gillar fart, fläkt och utmaningar

Dessa aktiviteter ingår:
Storkanot
Vi ger oss ut på Säfssjön med storkanot och går sedan i land någonstans, där vi spelar skogsbrännboll och äter medhavd matsäck.

Cykel & Klättring 
Vem klarar att komma högst upp på väggen och vem kommer först imål på vår pumptrackbana? Vi håller till vid klätterväggen strax utanför Hyttan och fördelar gänget mellan de två stationerna. Rep, selar och cykel ingår. Ta på gymnastikskor. Vi utmanar varandra i en miniturnering, banorna ligger precis intill centrumanläggningen Hyttan, vinnaren hyllas med fina priser.

Snowcamp
Snowcamp är glädje och energi! Ett kulhus med studsmattor och skumgummigropar, ett lekland för alla, små som stora. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Vi har duktiga ledare som finns för att coacha.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Into the wild
 
Passar: För er som gillar äventyr, överlevnad och vildmark

Dessa aktiviteter ingår:
Bush craft lite
Vildmarken väntar! Tillsammans beger vi oss ut i vildmarken på överlevnadsäventyr. Vi lär oss vad som är ätbart i naturen, vad ska man kika efter och vad ska man undvika? 

Expedition Säfssjön
Ut till sjöss! Vi kastar loss ankar och beger oss ut på ett riktigt äventyr på Säfssjön. I våra stabila kanoter paddlar vi runt öarna där vi samlat klurigheter för hela gruppen att lösa, här handlar det om lagarbete och att gnugga geniknölarna för att lösa gåtorna.
 
Eldclinic
Har du någon gång gjort upp eld? Vi beger oss ut i skogen och lär oss grunderna och bakgrundsfakta att göra eld. Vad ska man tänka på och vilka redskap behövs? Vi avslutar med att grilla hemgjort pinnbröd.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Säfsens Mästare
 
Passar: För er som är riktigt modiga och gillar utmaningar. Vem blir Säfsens egna mästare?
 
Dessa aktiviteter ingår:
Spökvandring
Vi samlas i skymningen och gör upp en eld, fikar och berättar spökhistorier för varandra i väntan på mörkret. Mitt i svarta natten är det dags att visa vilka som är modigast.
 
Vildmarksleken
Här väntar en riktig utmaning! Mitt ute i vildmarken hittar ni vår Vildmarkslekplats. Här tävlar vi i olika grenar där både fysik, tänkande och reflexer sätts på prov. 
 
Expedition Myrmarken
En lagtävling som ingen går oberörd ifrån. Ni ska vara klädda i helt oömma kläder och skor, eftersom alla kommer att bli mer eller mindre blöta och smutsiga. Tävlingen avslutas med en fotbollsmatch som bara de försiktiga kommer rena och torra ifrån.
 
 
 Senaste inlägget

Nej