Säfsenbloggen

 
21 februari, 2019

Säfsenbloggen

Fiska utan prestationskrav

Mitt i storskogen smygfiskar du Öring i orörda bäckar eller frestar Regnbågarna i trolska tjärnar, runt om finns dessutom utmärkta gädd- och abborfiske vatten. Åt vilket håll du än beger dig runt Säfsen träffar du snart på vatten. Vatten som lockar till aktiviteter av alla slag, eller som bara är bedövande vackra, runt Säfsen finns inte mindre än 175 sjöar och vattendrag, vissa är som gjorda för flugfiskeexperten, andra mer lämpade för kanotpaddling, bad, grill och met kvällar.

Det finns två st fiskekorts varianter, Säfsens egna och Sportfiskekortet. Fiskekorten köper du i receptionen vid centrumanläggningen Hyttan. I receptionen kan du också köpa en fiskekarta över alla sjöar och vattendrag kring Säfsen.

Familjefiske
Majatjärn och Säfssjön är perfekta vatten för familjens fiskeutflykt.

Majatjärn är ett put-and-take vatten, där inplanterad fisk lurar under ytan, chansen att få napp är stor, på kroken kan det fastna; Regnbåge. Runt Majatjärn ligger spång, bryggor och mysiga grillkojor, vill någon ta en paus från fisket, ligger Vildmarkslekplatsen bara ett stenkast ifrån. Med lagom avstånd från stugbyn är Majatjärn ett perfekt utflyktsmål för en härlig heldag med familjen. 

Säfssjön är en lagom stor insjö där hela familjen kan hyra båt och ge sig ut tillsammans. Här är det roligast att meta med vanligt spö och flöte, från någon tuva på land eller från båten. På kroken kan det fastna mört, abborre och gammelgädda. Längs sjön finns gömda vikar och tuvor perfekt för fikapauser, missa inte att besöka de gömda stenarna som när vattnet står rätt är en perfekt plats för fotografering. Glöm inte att ta en tur ut till Gusserholmen som är vår mysiga vildmarks-ö, med grillhus, vacker natur och gömda badvikar.

_______________________________________________________________________________________

Flug –ädelfiske
Fyrtjärnsfiske med Långtjärn, Trindtjärn, Hannupölen, Ljustjärn och Hyttån är våra kända flugfiskevatten, på vägen mot Fyrtjärnsfisket hittar du även Slogtjärnarna som också är uppskattade flugfiske vatten. I tjärnarna finns inplanterad Regnbåge och en och annan Öring. Med centrumanläggningen Hyttan och stugbyn som bas har du alltid nära till bra fiskevatten. Säsong: maj-okt

Karta Fiskevatten PDF

fr 1390
kr
/ person
Fiska utan prestationskrav! I paketet ingår boende fre-sön, 2 middagar, sänglinne & fiskekarta
Prisexempel: 190
kr
/dag
Glid fram i vattnet och njut av tystnaden och utsikten, gör en dagsutflykt eller pröva fiskeflyckan i någon av våra fina sjöar.Senaste inlägget

Nej