Säfsenbloggen

Ibland kan det vara svårt att välja rätt bland våra fiskevatten. Vad passar mig bäst och vart finns det vindskydd och grillplats om jag vill vara ute hela dagen? Vad är bra att tänka på och vad ska man packa med i väskan? För att underlätta så mycket som möjligt för er så kommer här en snabb guide.

Vi börjar med att berätta lite om våra fiskevatten och vad som krävs för att få fiska där.

Fiskekort
- För att få fiska i Säfsens vatten behöver du Säfsens egna fiskekort. Det gäller för ett spö och för ett kalenderdygn. Antal fiskar du får ta upp är 3 per kort. Du kan köpa fiskekortet i Receptionen eller i Sportshopen på Säfsen men också på Vargnappet i Fredriksberg.

Hur ofta släpper ni i fisk?
- Vi släpper i fisk en gång i veckan under högsäsong och varannan vecka under resterande barmarksperiod. Tänk på att bara för att det finns fisk så betyder det inte att den alltid vill nappa, väderomslag och temperaturen kan ha stor påverkan på hur fisken beter sig.

Vad för fiskeutrustning får jag använda?
- I Säfsens vatten är det endast tillåtet att använda sig av sportfiskeutrustning. Har du inte egen utrustning eller har glömt den hemma så går det att hyra utrustning i Sportshopen.

Hur ser ert utbud på fiskevatten ut? 
- Nedan hittar du alla Säfsens fiskevatten med mera info.

Majatjärn
- På gångavstånd från stugbyn mot Fredriksberg. Utrustad med rullstolsramper, kastbryggor, grillplatser och vindskydd. Majatjärn ligger i anslutning till vildmarkslekplatsen. Parkering vid Snowcamp. Precis bredvid majatjärn ligger Erktjärn en liten tjärn där små barn kan testa på att meta.

Säfstjärn
- På gång avstånd från stugbyn ligger Säfstjärn i fin miljö med eldpallkoja i närheten. Du går vägen förbi kyrkan ovanför stugbyn, följ skyltning ”Säfstjärn”.

Östertjärn
- 5 km från stugbyn, väg 245 mot Ludvika. Fylls på med större fisk.

Fyrtjärnarna
- 15 km från stugbyn, vid Ulriksberg (väg 245 mot ludvika). Långtjärn, Trindtjärn, Hannupölen, Hyttån, Bjurtjärn, och Smala Sandsjön. Vackert belägna tjärnar i anslutning till varandra. Området är utrustat med bl a grillplatser, eldpallkoja och vindskydd. Långtjärn, Hyttån och Bjurtjärn är särskilt reserverade för dig som är flugfiskare.

 

fr 1390
kr
/ person
Fiska utan prestationskrav! I paketet ingår boende fre-sön, 2 middagar, sänglinne & fiskekarta
Prisexempel: 230
kr
/dag
Glid fram i vattnet och njut av tystnaden och utsikten, gör en dagsutflykt eller pröva fiskeflyckan i någon av våra fina sjöar.Senaste inlägget

Nej